Chiftele regale – Reteta video

Chiftele regale – Reteta video

Chiftele regale este una dintre cele mai inspirate moduri de a prepara chiftele, deoarece este o reteta extrem de gustoasa si se prepara foarte usor.
Chiftele regale preparam in cuptor, deci nu regasim niciun fel de prajeala in aceasta mancare, asa ca avem o mancare gustoasa si sanatoasa.
Chiftelele se rumenesc in cuptor si carnea capata un gust excelent, chiar daca folosim o carne slaba si nu adaugam nici ulei in compozitie.
Prentre ingrediente regasim si ulei, numai 2 linguri cu ulei, pe care il putem adauga fie in compozitia chiftelelor, fie in sosul din tava.
Desi am folosit pulpa de porc, pe care am tocat-o la magazin, cand am cumparat-o, eu am omis sa adaug ulei si am obtinut chiftele regale extraordinar de gustoase.
Pentru ca adaugam umplutura, avem deja garnitura deodata cu prepararea mancarii, asa ca nu este nevoie sa o mai preparam separat.
Putem adauga umplutura calda in chiftelele regale si atunci se mai prelinge putin in sosul de rosii, dandu-i o consistenta mai bogata si deosebit de gustoasa, insa daca folosim umplutura rece, isi va pastra striatiile oferite de marginile duiului si vom avea chiftele regale mai aspectuoase, umplutura rumenindu-se pe margine si pastrandu-si forma.
Indiferent cum vom alege sa folosim umplutura – rece sau calda, vom avea chiftele regale absolut delicioase, in ambele variante umplutura ramane rumena la exterior si foarte fina si cremoasa in interior, iar gustul este foarte, foarte imbietor.
Putem servi chiftele regale fara sos sau putem sa adaugam, la sfarsit in tava, sucul de rosii si sa mai dam tava la cuptor 5-10 minute.
Eu prefer sa am sos langa chiftele regale, care adauga un plus de culoare si savoare, mai ales daca folosim suc de rosii preparat in casa, deosebit de dulce si gustos.

INGREDIENTE :

pentru chiftele :
– 500 g carne tocata de porc
– 2 cepe
– 3 catei de usturoi
– 1 lingura paste de tomate
– 4 linguri cu pesmet
– 2 linguri cu marar tocat
– 1 ou
– 1 lingurita cu piper macinat
– 2 linguri cu ulei
– 1 lingurita cu sare

pentru umplutura :
– 6 cartofi mari
– 300 g branza
– 40 g unt

pentru sos :
– 250 ml suc de rosii

MOD DE PREPARARE puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....




2 comentarii la “Chiftele regale – Reteta video

  1. Carmen

    „Idealika studio”un nume ,o garantie… Eu nu am nici timp nici chef de facut tot ceea ce publicati dar nu pot sa nu fac complimente unei persoane ce ptr mine a devenit o persoana de familie….. Numai vocea,atunci cind explica o reteta,ptr mine este o garantie de reusita….Dulce,linistita,sicura. Complimenti si ptr educatia si umanitatea cu care exprimati o parere… Complimente si multumesc ptr retetele usoare ce postati…. Carmen

    Reply
    1. IdealikaIdealika Post author

      Multumesc foarte mult ! Comentariul dumneavoastra ma incurajeaza sa cred ca munca mea este cu adevarat utila. Multumesc pentru ca ma urmariti, chiar daca nu aveti timp sa preparati retetele. Poate, in viitor, cand veti avea timp la dispozitie, veti si incerca unele dintre ele, care va sunt pe gust. Multumesc inca odata ! Va doresc zile senine la propriu si la figurat.

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *