Vinete umplute cu carne de vita putem prepara acum tot timpul anului, deoarece acum gasim vinete la orice supermarchet, oricand.
Preparate dupa acesta reteta, vinetele isi pastreaza culoarea si capata un gust extraordinar de vinata coapta, proaspata si frageda, nealterata.
Vinete umplute nu numai ca sunt foarte gustoase dar sunt considerate o mancare completa.
Sunt pline de vitamine, minerale si fibre si pot fi consumate si in curele de slabit, contribuind la pierderea in greutate.
Astfel, vinetele contin vitaminele B6 si B12 foarte benefice organismului,
Contin deasemenea vitamina C, un antioxidant atat de necesar organismului.
Contin fier si alte minerale benefice sistemului imunitar.
Vinete umplute cu carne de vita isi intregesc gustul in stil mediteraneean, iar usturoiul si parmezanul adauga un plus de savoare minunata, eu personal nu concep vinete fara usturoi.
Bagate la cuptor acoperite cu capac, vinetele nu se usuca, devin chiar suculente imbinandu-se de minune cu sucul si aroma rosiilor coapte presarate cu sare si piper.
Putem adauga si putin ardei iute daca agreem manacrea mai condimentata si deasemenea putem presara la sfarsit si putin patrujel verde, proaspat tocat.
Eu am folosit cratita de fonta cu capac, care pastraza temperatura constanta in interior si ajuta vinetele sa se coaca foarte bine si le pastreaza gustul proaspat si culoarea vie.
Nu ezitati sa preparati vinete umplute cu carne, cu singuranta le veti indragi foarte mult.
Vegetarienii pot inlocui carnea cu soia sau doar cu orez cu legume sau orez cu ciuperci , pe care il putem prepara putin inainte, puteti vedea reteta clik aici.
Pentru a prepara vinete umplute cu carne de vita, aven nevoie de urmatoarele
INGREDIENTE:
– 3 vinete
– 300 g carne tocata de vita
– 4 rosii
– 1 ceapa
– ulei de masline
– 4 catei de usturoi
– sare
– piper proaspat macinat dupa gust
MOD DE PREPARARE Vinete umplute cu carne de vita :