Tarta cu crema de branza si fructe imi place foarte mult, asa ca o prepar destul de des pentru ca este foarte gustoasa si se prepara foarte usor.
Imi place tarta cu branza si ca desert si la micul dejun, langa o cafea din cereale.
Tai o felie si gata micul dejun.
Nu este foarte dulce, nu este nici sarata, are o textura fina si catifelata.
Putem prepara tarta cu branza si fructe in mai multe variante care vor fi foarte gustoase : putem prepara blatul pentru tarta atat cu faina de grau cat si cu faina de secara, sau putem adauga de fiecare data alte fructe de la mure, zmeura, afine, goji, merisoare, la portocale, kiwi si capsuni, sau orice alte fructe avem in casa si pe care le indragim.
Astfel obtinem gusturi diferite ale aceluiasi preparat.
Deasemenea putem folosi acest aluat pentru tarta si sa facem altfel de umpluturi atat delci cat si sarate.
Este un aluat de tarta care se face foarte usor, numai din unt, faina, foarte putin zahar pudra cu vanilie si un praf de sare, pe care le amestecam rapid cu un robot de bucatarie sau direct cu mana, daca nu avem un robot.
Aluatul se intinde usor cu mana in tava pentru tarta si se coace foarte repede, in numai 10-13 minute sau putem chiar sa nu-l coacem deloc inainte ci sa adaugam direct umplutura si sa coacem totul deodata.
Eu am incercat ambele variante si mi-au iesit la fel de bune.
Singura conditie este ca untul sa fie rece atunci cand il folosim.
Eu am scos untul din frigider, mi-am pregatit ingredientele si m-am trezit cu vecina la poarta care m-a tinut de vorba 10 minute.
Asa ca untul meu s-a inmuiat si l-am folosit asa, apoi am bagat aluatul putin la frigider si a fost acelasi lucru, blatul a iesit foarte bine.
Oricum trebuie bagat la frigider dupa ce il preparam chiar si cu unt rece, pentru ca blatul sa fie ferm cand il bagam la cuptor.
Imi place foarte mult acesta tarta asa ca o prepar destul de des, cu orice fel de fructe am in casa, pentru ca celelalte ingrediente se gasesc totdeauna in orice frigider, oricand. Putem adauga orice fel de crema de branza chiar si cea de la chesscacke – vezi reteta click aici
INGREDIENTE :
pentru blat :
– 130 g faina
– 35 g zahar pudra
– 130 g unt
– 1 praf sare
pentru umplutura:
– 200 g crema branza
– 150 g branza dietetica
– 100 g zahar tos
– 1/2 lingurita esenta de vanilie
– 1 lingurita coaja de lamaie sau portocala
– 2 oua mari
– 200 ml smantana pentru gatit
pentru decor:
– fructe
MOD DE PREPARARE :