Sorbet de capsuni si zmeura – Reteta sorbet

Sorbet de capsuni si zmeura – Reteta sorbet

Sorbet fac atunci cand doresc un desert rapid si fara bataie de cap.
Vara mai ales este reteta mea preferata deoarece in 5 minute am un desert fresh, aromat, racoros si deosebit de gustos.
Eu folosesc fructele congelate pentru sorbet, chiar daca am fructe proaspete, le bag cateva minute la congelator pentru a le folosi aproape inghetate la prepararea sorbetului.
Reteta de sorbet este cea mai simpla reteta si cu foarte putine ingrediente obtinem un desert minunat, plin de culoare.
Putem prepara sorbet din mai multe tipuri de fructe pentru a umple masa de sorbet de mai multe culori, iar daca avem invitati, sa le putem oferi fiecaruia, sorbetul din fructele preferate.
Pe langa aroma naturala a fructelor, putem aroma sorbetul adaugand si alte arome : menta, rom, vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala, etc, imaginatia fiind propria limita.
Deasemenea ne putem juca si la decor, adaugand deasupra, in cupa in care servim sorbetul, frunze de menta, 2-3 fructe proaspete din cele din care preparam sorbetul sau fructe de culoare diferita pentru un plus de culoare, ciocolata rasa, bombonele decorative, etc.
Indiferent ce fructe dorim sa folosim la prepararea sorbetului, reteta este aceeasi, asa ca este foarte simplu, schimbam doar fructele pe rand si obtinem cate un sorbet diferit, foarte simplu.
Mi se pare cel mai nimerit de preparat sorbet in locul oricarui alt desert, atunci cand avem invitati de varste si preferinte diferite, pe care nu i-am putea multumi cu un desert complicat, care s-ar putea sa fie doar pe placul unora dintre ei, deoarece sorbetul este din fructe,care sunt pe placul tuturor de la mic la mare, este asemanator inghetatei sau serbetului si va fi aproape imposibil sa nu-i multumim pe toti deodata.
INGREDIENTE :

– Fructe congelate
– cateva frunze de menta
– si lapte condensat facut in casa

( eu am folosit capsuni si zmeura )

Avem nevoie de fructe congelate.
Chiar daca folosesc fructe de sezon, eu le congelez cateva minute si le folosesc inghetate la prepararea sorbetului, deoarece nu sunt zemoase si au astfel consistenta ideala pentru sorbet.
Laptele condensat se face foarte usor in casa, este foarte gustos, se poate pastra cateva saptamani si-l putem folosi cand avem nevoie la retete de prajituri, sau alte deserturi.
Pentru a vedea reteta de lapte condensat preparat in casa, dati click aici
MOD DE PREPARARE Sorbet :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *