Salata de avocado , un mic dejun sanatos cu multe vitamine si minerale , benefic , scade colesterolul si trigliceridele , previne cancerul , protejeaza inima si ochii , amelioreaza artrita , regleaza presiunea sangvina.
Avocado contine vitamina K , C , B5, B6, E, si mai mult potasiu decat bananele si multe fibre , ceea ce il recomanda ca fiind un important antioxidant si ajuta la scaderea greutatii corporale si a zaharului din sange ( glicemia ) .
Nu in ultimul rand , salata de avocado este foarte gustoasa , cu un colorit viu, apetisant si este usor de preparat .
Pentru a prepara salata de avocado , avem nevoie de cateva
INGREDIENTE :
- 3 fructe de avocado
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi dati prin razatoarea mica ( optional )
- sucul de la o lamaie sau lime
- 2 linguri ulei de masline
- cateva masline tocate marunt ( optional )
Imi plac foarte mult maslinele , insa am preferat sa nu pun acum , pentru ca am avut numai masline negre ( de obicei cumpar masline crude mai verzi spre roz ) si nu am vrut sa stric culoarea frumoasa a salatei de avocado .
Fructele de avocado trebuie sa fie bine coapte dar nu exagerat .
Putem verifica fructele de avocado la codita , rupand codita si daca in locul undee era codita avocado este galbui este foarte bun pentru a fi intrebuintat.
Daca este de culoare verde , inseamna ca nu este inca bine copt . Il puteti baga intr-o punga de hartie si tinut la intuneric se va coace in 2, 3 zile .
Daca este de culoare maro , inseamna ca avocado este prea copt si s-ar putea sa prezinte pete de culoare maronie pe pulpa , alterand calitatea salatei .
MOD DE PREPARARE salata de avocado :
Curatam o ceapa alba sau rosie si o lasam cateva minute in apa rece pentru a-si pierde din iuteala .
Curatam fructele de avocado de coaja . Pentru aceasta este suficient sa taiem avocado in doua cu un cutit , infigem lama cutitului in sambure si rasucim si astfel scoatem samburele fructului .
Cu o lingura desprindem , pe margine coaja si scoatem usor miezul fructului.
Adaugam fructele intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie si le transformam intr-un piure foarte fin , prin presarea lor cu o furculita.
Peste piureul format adaugam sare dupa gust , ceapa tocata foarte marunt si uleiul de masline si amestecam pana omogenizam bine ingredientele .
Salata de avocado este gata si o putem servi pe felii de paine prajita sau cu o painica din faina integrala facuta in casa . Puteti vedea reteta de paine integrala aici.
Putem adauga in bol peste salata de avocado pentru decor , cateva felii de rosie si cateva seminte de floarea soarelui , in , susan , care aduc si un aport de sanatate in plus .
Daca nu consumam toata salata de avocado , o putem pastra in frigider o zi , acoperind bolul cu folie de plastic sa nu traga aer, care este un oxidant de temut .
Preferabil este sa preparati o cantitate de salata de avocado suficienta pentru a fi servita la o singura masa.
Va doresc POFTA BUNA si va astept cu drag pentru o noua reteta .