Rosii in suc propriu – Reteta video

Rosii in suc propriu – Reteta video

Rosii in suc propriu este o conseva pe care ar trebui sa o preparam in fiecare toamna, cand gasim rosii bine coapte, dulci si carnoase.
Daca gasim un producator de legume bio, cat mai naturale posibil, fara pesticide, ar trebui neaparat sa preparam reteta de rosii in suc propriu.
In primul rand ca folosim rosii in suc propriu la ciorbele si mancarurile pe care le preparam tot timpul anului, astfel ca este pacat sa nu le avem in camara, preparate de mana noastra, stiind bine ce fel de rosii am folosit si faptul ca nu adaugam conservanti in borcane, alte chimicale pe care dorim sa le evitam.
Rosii in suc propriu este o reteta care se prepara usor, alocam o singura zi sa preparam o cantitate mai mare, dar salvam astfel sanatatea noastra si economisim niste bani, deoarece gasim rosii in suc propriu la preturi destul de mari, in magazine, daca dorim sa cumparam consevele cele mai bune si gustoase, pentru a obtine gustul cel mai bun preparatelor noastre.
De obicei eu folosesc rosii in suc propriu, adica pulpa de rosii de la ” Cirio” care este foarte gustos si dulce, dar o cutie de 400 g costa aproape 6 lei.
Avand in vedere ca toamna putem gasi rosii foarte gustoase la maxim 2 lei, la producatorii din jurul oraselor, iar dintr-un kilogram de rosii ies cel putin doua borcane de 400 g, vedem clar ca ajungem sa preparam un borcan de rosii in suc propriu la numai 1 leu, deci econosmisim la fiecare borcan 5 lei, dar vom avea si un gust foarte bun si rosii in suc propriu foarte sanatoase.
Daca mai avem si curte si putem planta cateva fire de rosii, asa cum am facut eu, vom putea prepara rosii in suc propriu la pret de nimic, iar calitatea este indiscutabila.
Am gasit in piata, in primavara, rasaduri de rosii cu o,50 lei, iar fiecare tulpina a crescut pana la etajul 1 al casei mele, cred ca am recoltat 6-7 kg de rosii de la fiecare tulpina, daca nu mai mult, ca nu le-am cantarit.
A fost o vara fierbinte si secetoasa, in zona in care locuiesc eu acum si le-am udat la radacina o data la doua zile, mai abundent.
Dar soarele fierbinte si-a facut treaba, iar pentru ca au avut soare doar pana la pranz, iar dupa amiaza au stat la caldura, dar la umbra casei, nu s-au „oparit” si au rodit de nu imi venea sa cred.
Nu am folosit absolut niciun fel de pesticide, nu le-am stropit cu nimic !!
Am mancat toata vara rosii frumoase si extrem de dulci, un gust pe care nu l-am mai simtiti din copilarie !!!
Iar acum, toamana, am facut sucul de rosii, sos de rosii cu ardei si rosii in suc propriu din productie proprie, rosii cu un gust de exceptie si bio, pe care am sa le cultiv in fiecare an de acum inainte !!

INGREDIENTE Rosii in suc propriu :

– rosii bine coapte
– sare
– zahar

MOD DE PREPARARE rosii in suc propriu puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *