Reteta Supa crema de dovleac cu seminte

Reteta Supa crema de dovleac cu seminte

         Reteta supa crema de dovleac este o reteta simpla cu care obtinem o supa foarte sanatosa , nutritiva si cu o culoare aparte , nemaivorbind de gustul imbietor. Este supa pe care o fac toamna , imediat ce apare dovleacul proaspat cules, in piata plina cu legume proaspete. Dintr-un dovleac fac totdeauna placinta cu dovleac si ramane si pentru acesta supa crema minunata. Pentru a prepara reteta supa crema de dovleac , avem nevoie de urmatoarele :

. INGREDIENTE :

. Pentru supa :

      • 1/3 dovleac taiat cubulete

      • 20 grame de unt

      • o ceapa

      • doi morcovi

      • un pastarnac

      • o telina mica

      • un ardei gras mic

      • un cartof mare

      • seminte de chimion

      • seminte de coriandru

      • sare

. Pentru garnisit :

      • seminte de in , susan , de floarea soarelui si bostan

      • smantana

      • piper dupa gust si preferinte

. MOD DE PREPARARE supa crema de dovleac :

Curatam legumele de coaja , le spalam foarte bine si le taiem cubulete nu foarte mici , cu cutitul. Doar ceapa o taiem marunt .

Punem pe foc o oala in care adaugam untul ( doua cubulete ) pe care il topim si in care tragem pentru un minut ceapa cu o lingurita de sare , adaugam pe rand morcovii , pastarnacul , telina , ardeiul si cartoful pe care le calim cate 30 de secunde , cat sa prinda putin unt pe ele.

Adaugam dovleacul peste legume si turnam peste ele apa fierbinte cat sa acopere toate legumele , nu mai mult . Adaugam si semintele de chimion si coriandru . Acoperim oala cu un capac si lasam legumele sa fiarba 15 – 20 minute la foc potrivit .

Dupa ce legumele au fiert , le lasam putin sa se racoresca , dupa care le mixam cu un blender sau robot de bucatarie pana devin ca un piure putin mai fluid , ca o smantana .

Supa crema de dovleac este gata . Potrivim de sare dupa gust si adaugam , optional , verdeata , de preferinta patrunjel verde tocat foarte marunt .

Desi foarte simpla , ieftina si usor de preparat , este o supa excelenta plina de vitamine si minerale , energizanta si usor de digerat.

Are o culoare vie si imbietoare .

Supa crema de dovleac se poate servi calda sau rece , garnisita cu crutoane sau/si seminte de in , susan , floarea soarelui si bostan, smantana , care-i aduc supei un aport de savoare si minerale .

POFTA BUNA !

Va astept cu drag pentru o noua reteta .

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *