Reteta supa crema de dovleac este o reteta simpla cu care obtinem o supa foarte sanatosa , nutritiva si cu o culoare aparte , nemaivorbind de gustul imbietor. Este supa pe care o fac toamna , imediat ce apare dovleacul proaspat cules, in piata plina cu legume proaspete. Dintr-un dovleac fac totdeauna placinta cu dovleac si ramane si pentru acesta supa crema minunata. Pentru a prepara reteta supa crema de dovleac , avem nevoie de urmatoarele :
. INGREDIENTE :
. Pentru supa :
1/3 dovleac taiat cubulete
20 grame de unt
o ceapa
doi morcovi
un pastarnac
o telina mica
un ardei gras mic
un cartof mare
seminte de chimion
seminte de coriandru
sare
. Pentru garnisit :
seminte de in , susan , de floarea soarelui si bostan
smantana
piper dupa gust si preferinte
. MOD DE PREPARARE supa crema de dovleac :
Curatam legumele de coaja , le spalam foarte bine si le taiem cubulete nu foarte mici , cu cutitul. Doar ceapa o taiem marunt .
Punem pe foc o oala in care adaugam untul ( doua cubulete ) pe care il topim si in care tragem pentru un minut ceapa cu o lingurita de sare , adaugam pe rand morcovii , pastarnacul , telina , ardeiul si cartoful pe care le calim cate 30 de secunde , cat sa prinda putin unt pe ele.
Adaugam dovleacul peste legume si turnam peste ele apa fierbinte cat sa acopere toate legumele , nu mai mult . Adaugam si semintele de chimion si coriandru . Acoperim oala cu un capac si lasam legumele sa fiarba 15 – 20 minute la foc potrivit .
Dupa ce legumele au fiert , le lasam putin sa se racoresca , dupa care le mixam cu un blender sau robot de bucatarie pana devin ca un piure putin mai fluid , ca o smantana .
Supa crema de dovleac este gata . Potrivim de sare dupa gust si adaugam , optional , verdeata , de preferinta patrunjel verde tocat foarte marunt .
Desi foarte simpla , ieftina si usor de preparat , este o supa excelenta plina de vitamine si minerale , energizanta si usor de digerat.
Are o culoare vie si imbietoare .
Supa crema de dovleac se poate servi calda sau rece , garnisita cu crutoane sau/si seminte de in , susan , floarea soarelui si bostan, smantana , care-i aduc supei un aport de savoare si minerale .
POFTA BUNA !
Va astept cu drag pentru o noua reteta .