Reteta piure de mazare este simpla , asemanatoare cu cea de piure de cartofi , insa este chiar mai delicata si mai atragatoare prin coloritul frumos.
Se aseamana si cu reteta de piure de morcovi .
Piureul de mazare este foarte gustos , plin de vitamine , usor de preparat si rapid, este recomandat si pentru afectiuni ale inimii ( ca tot ceea ce este bob ) si poate fi folosit ca si garnitura la friptura din orice fel de carne , precum si la peste.
As dori ca tot mai multi dintre voi sa faca cat mai des aceasta reteta piure de mazare , de aceea public aceasta reteta , poate va trezesc interesul .
. INGREDIENTE :
300 g mazare congelata
100 g smantana pentru gatit
20 g unt
cateva frunze de menta proaspata
sare dupa gust
piper dupa gust
. MOD DE PREPARARE :
Intr-o craticioara, pe foc , punem apa cu sare si cand a apa a inceput sa clocoteasca, adaugam mazarea decongelata si o lasam sa fiarba 2 -3 minute .
Scurgem mazarea de apa intr-o strecuratoare si o clatim cu apa rece pentru ca sa o oprim din fiert.
Punem mazarea intr-un blender, adaugam smantana , untul , sare si piper dupa gust si o mixam pana devine o pasta fina , cu o consistenta ca de pate.
Adaugam apoi frunzele de menta si mai mixam pana se marunteste foarte bine si menta.
Potrvim de sare si piper dupa gust si o transferam intr-un bol pentru servit.
O putem servi ca garnitura la orice tip de carne sau peste , individual sau chiar alaturi de alte piureuri, cum ar fi piure de morcovi sau piure de telina si chiar alaturi de sosuri si salate.
Reteta piure de mazare pentru vegetarieni nu contine smantana si unt , in locul carora puteti adauga un cartof pe care il fierbeti mai intai , pana se fierbe bine si adaugarti apoi mazarea pentru 2 minute .
Cartoful are rolul de a lega piureul de mazare , in lipsa lui
Indiferent ce varianta de reteta de piure de mazare veti alege , pe cea clasica sau pe cea vegetariana , veti indragi gustul rafinat al mazarei gatita ca si piure atat adultii cat si copiii.
Pofta buna !
Urmariri mai jos piure de mazare reteta video .