Reteta paste cu sos de spanac este foarte gustoasa si frumos colorata , astfel ca va fi apreciata de catre oricine , nu numai de catre cei care au adoptat o dieta lacto-vegetariana.
Pastele cu sos de spanac sunt pline de vitamine si minerale , stiut fiind faptul ca spanacul isi elibereaza prin fierbere mult mai mult nutrienti decat ne ofera in stare cruda.
Sunt recomandate si celor care au afectiuni gastro-intestinale , deoarece pastele sunt un pansament gastric si sunt usor de digerat.
. INGREDIENTE :
400 gr paste fainoase
2 litri de apa
o lingura de sare
. Pentru sos :
200 ml smantana pentru gatit
parmezan
2 – 3 linguri ulei de masline
3 – 4 catei de usturoi
busuioc proaspat tocat sau uscat
o lingurita piper proaspat macinat
spanac congelat – o punga mica
o lingurita de sare de himalaia
. MOD DE PREPARARE reteta paste cu sos de spanac :
Intr-o oala punem cei 2 litri de apa , punem oala pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam o lingura de sare , amestecam sa se dizolve sarea si adaugam pastele . Acoperim vasul si lasam pastele sa fiarba 7- 8 minute in functie de pastele alese , conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru prepararea sosului procedam astfel :
Scoatem spanacul din congelator si-l trecem printr-un jet de apa rece in strecuratoare cat sa-i topim gheata si-l lasam sa se scurga de apa. Nu trebuie decongelat de tot.
Tocam marunt usturoiul cu cutitul si punem apoi o tigaie mare pe foc in care adaugam cele 2 linguri de ulei de masline . In uleiul incins adaugam usturoiul tocat , pe care il lasam putin sa se caleasca , doar 1 – 2 minute , cat sa-si elibereze aroma , amestecand ca sa nu se arda . Atentie sa nu il caliti prea mult si sa il ardeti , pentru ca devine amar .
Peste usturoi punem spanacul , amestecam putin cat sa cuprinda uleiul , adaugam si smantana pentru gatit si lasam sa fiarba pana se desfac rondelele de spanac , smantana s-a gatit si sosul s-a ingrosat , dupa care adaugam peste sos
in tigaie , busuiocul , piperul proaspat macinat si potrivim de sare dupa gust .
Adaugam apoi peste sos , in tigaie pe foc , pastele fierte al dente , pe care le-am scurs de apa in prealabil intr-o strecuratoare. Nu clatiti pastele fierte cu apa rece , deoarece se vor lipi intre ele si-si vor pierde elasticitatea.
Amestecam pastele cu sosul de spanac pe foc , pana se distribuie uniform sosul si cuprinde pastele in intregime.
Daca vrei sa nu se lipeasca pastele, pune in apa in care fiertb, o lingura de ulei. Ele nu se vor mai lipi si apoi le treci prin jet de apa rece pt a se indeparta faina. Din invataturile mamei
Arata nemaipomenit si chiar am sa o incerc.
Multumesc ! Sunt foarte bune si sanatoase.