Reteta Bors de perisoare din carne de vita , o agreez cel mai mult , nu numai datorita gustului complet , ci si datorita faptului ca perisoarele ies mult mai elegante , mai gustoase , nu mai contin grasime , se omogenizeaza foarte bine cu un singur ou si nu mai este necesar sa punem paine inmuiata si orez.
Nu mi-a placut niciodata ciorba de perisoare cu orez , din mai multe motive : in primul rand ca painea inmuiata si orezul adaugate in carne , diminueaza gustul de carne , in al doilea rand orezul infloreste prin fierbere si nu permite ca perisoarele sa aibe o forma eleganta si compacta , iar perisoarele sa farama.
De aceea , de cand ma stiu , am preferat ciorba sau Borsul de perisoare din carne de vita , a carui savoare este imbogatita de doua lingurite de tarhon , fara de care nu concep sa prepar carnea de vita.
. INGREDIENTE ciorba de perisoare din carne de vita :
600 g pulpa de vacuta tocata prin masina de tocat carne
2 bucati ceapa mare , tocate marunt
2 morcovi tocati marunt
1 telina mica tocata marunt
1 cartof mare taiat cubulete mici
1 ardei gras mare tocat marunt
1 dovlecel mic taiat cubulete mici
500 ml suc de rosii
1 litru bors
2 lingurite tarhon uscat
2 legaturi leustean verde
1 ou
sare si piper dupa gust
. MOD DE PREPARARE Reteta Bors de perisoare din carne de vita:
Intr-o oala pentru ciorba punem cei 2 litri de apa , punem oala pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam o lingura de sare , amestecam sa se dizolve sarea si adaugam , pe rand , legumele , incepand cu ceapa , morcovii si telina .
Le lasam sa fiarba 5 – 8 minute , dupa care adaugam ardeiul si cartoful si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Adaugam pe foc , separat , intr-o craticioara borsul strecurat si-l lasam sa fiarba la foc mic, foarte bine.
Intre timp , formam perisoarele pentru ciorba astfel : Punem carnea tocata de vita intr-un bol si adaugam peste carne un ou , putina verdeata tocata foarte marunt ( marar si patrunjel ) , sare si piper proaspat macinat dupa gust si amestecam toate ingredientele si framantam cu mana carnea , care va deveni tot mai inchegata prin framantare.
Dupa ce am omogenizat bine carnea cu ingredientele , cu mainile umezite cu putina apa rece vom lua cate putin din carne si vom rotunji intre palme carnea , formand perisoare de forma rotunda ca niste bilute .
Dupa ce am format toate perisoarele , le adaugam in oala cu ciorba si le lasam sa fiarba cateva minute.
Initial , perisoarele vor cadea la fundul oalei , iar pe masura ce incep sa se fiarba , se vor ridica usor la suprafata .
Adaugam si dovlecelul taiat cubulete si sucul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute .
Dupa circa 5 minute adaugam si borsul fierbinte si doua lingurite de tarhon , amestecam sa omogenizam bine , potrivim de sare si mai lasam sa fiarba 2, 3 minute.
Cand ciorba este gata , stingem focul si adaugam leustean proaspat , tocat fin .
Acum Reteta Bors de perisoare din carne de vita este gata , putem servi borsul , are un gust bogat si miroase foarte frumos . Il putem servi cu ardei iute si paine prajita .
Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.
Puteti urmari , mai jos , Reteta Bors de perisoare din carne de vita – reteta video.