Rata pe varza alba si rosie calita

Rata pe varza alba si rosie calita

Rata pe varza alba sau rosie calita este nu numai o delicatesa ci si foarte nutritiva cu multe beneficii pentru organism.
Carnea de rata si grasimile pe care o contin, ajuta sistemul digestiv si nervos, intareste sistemul imunitar, asigura dezvoltarea organismului de aceea este foarte recomandata in perioada de crestere a copiilor nostri.
Grasimea de rata adauga un plus de savoare oricarui fel de mancare, mai ales verzei pe care o fragezeste fara sa o inmoaie excesiv, de aceea denumirea mancarii de rata PE varza descrie nu numai un fel de mancare, ci a devenit o expresie care desemneaza starea de bine sau bun la superlativ.
Carnea de rata contine 40 % grasime si foarte multe vitamine benefice organismului: acid ascorbic sau vitamina C cu proprietati antioxidante, contine vitamina A ( retinol ) cu beneficii pentru piele si ochi, niacina sau vitamina B3 supranumita „fericirea nervilor” recomandata in tratamentul afectiunilor de piele, digestive, nivelurile crescute de colesterol, depresii, anxietati.
Carnea de rata contine deasemenea tiamina sau vitamina B1 cu rol in metabolism si sanatatea fizica si mentala, fiind supranumita „vitamina bunei dispozitii” sau „vitamina performantei intelectuale” si deasemenea este benefica in bolile de rinichi, favorizand depunerea glicogenului in ficat si accelereaza procesul de eliminare a urinei.
Contine deasemenea vitamina E, vitamina B2 cu rol in formarea anticorpilor si a celuleor pielii, in reglarea respiratiei celulare si a parului, vitamina B6 cu rol in reglarea sistemului nervos, anemiei si senzatiei de slabiciune, inflamarea limbii, a pielii, buzelor uscate si crapate.
Deasemenea in carnea de rata regasim minerale importante ca fier, zinc si potasiu.
Unele din aceste elemente le mai putem gasi in somon si ton, avocado, ulei de masline, dar in carnea de rata le gasim pe toate „la pachet”.
Deci, nemaivorbind de gustul si fragezimea carnii de rata, iata multiplele beneficii pe care le aduce organismului, ceea ce o recomanada pentru un consum constant.
Daca inainte era greu sa mananci rata daca nu locuiai la tara sau nu aveai rude cu o rata in „batatura” si dispuse sa ti-o ofere tie, acum gasim carne de rata in supermarket si pretul este comparabil cu pretul carnii de pasare sau curcan.
Deci nu avem nici un motiv sa nu profitam de beneficiile multiple si gustul rafinat si sa gatim rata pe varza.

INGREDIENTE : RATA PE VARZA

– pulpe si/sau piept de rata
– varza alba dulce
– 1 lingura sare
– cimbru
– piper boabe
– 2-3 linguri pasta de tomata
– 1,5 cescuta de apa
Daca facem si varza rosie
– 300-400 ml de vin rosu
– 1 lingura zahar

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *