Pui Wellington este o reteta de pulpe de pui invelite in aluat, inspirate din reteta de rulada Wellington, o rulada cu muschi de vita invelita in pasta de ciuperci si aluat de foietaj, o rulada foarte aspectuoasa si gustoasa.
Pentru ca de-abia am preparat carne de vitel la reteta de gulas de vitel cu cartofi si pentru ca mereu alternez preparatele, pentru a putea beneficia de toata gama de nutrienti din alimentatie, avand in gand sa prepar pui, in acest sfarsit de saptamana, am dat peste reteta de pui Wellington, care mi s-a parut mai deosebita si pe care am vrut sa o gust si eu.
Intr-adevar, este foarte gustoasa reteta de pui Wellington si foarte usor de preparat, de aceea vreau sa v-o impartasesc, ca sa o puteti prepara si voi si sa va bucurati familia la o masa reunita de Duminica.
Va veti surprinde in mod placut familia sau invitatii cu aceasta reteta, care transforma banalele pulpe de pui, intr-o cina deosebita, gustoasa si mult mai aspectuoasa.
In plus, desi la inceput vom praji pulpele de pui, faptul ca ulterior le dam la cuptor in „mantia” de crema de ciuperci si foietaj, va face ca pulpele de pui sa capete o fragezime aparte si un gust deosebit de bun data de crema de ciuperci.
Putem servi acest minunat pui Wellington cu orice fel de sos dorim, insa foarte gustos este cu sos de marar care are o prospetime aparte si este foarte catifelat, completeaza foarte bine gustul puiului.
Putem folosi aluat de foietaj cumparat din comert sau putem sa il preparam acasa foarte usor, avand in vedere ca cel din comert contine margarina si nu unt.
Indiferent ce aluat folosim, gustul de pui Wellington va fi excelent iar aspectul deosebit ne va bucura pe deplin familia.
Merita din plin sa-l incercati !
INGREDIENTE :
pentru pui:
– 6 pulpe inferioare de pui
– 400 g aluat de foietaj
– 1 ou
– sare
– piper proaspat macinat
– ulei pentru prajit
pentru pasta de ciuperci :
– 4 ciuperci mari
– 2 linguri cu ricotta
– 30 g unt
– marar tocat
– sare
– piper macinat
MOD DE PREPARARE puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !