Trei retete pentru dezlegare la peste am preparat in ziua de Florii si le prezint impreuna, pentru ca toate, se prepara atat de usor, incat nu am mare lucru de spus in plus si ar fi fost mult prea scurt articolul pentru fiecare in parte.
Acestea sunt : Peste la cuptor, Mazare cu arpagic si Tocanita de legume „moi” (cum imi place mie s-o denumesc neoficial) pentru ca se prepara din legume cu structura delicata, care se aseamana mult si merg bine impreuna.
Eu am servit atat reteta de mazare cu arpagic, cat si tocanita de legume, ca si garnitura la reteta de peste la cuptor, desi putem manca fiecare din ele in mod separat fiind, toate, extrem de gustoase si servite separat.
Toate retetele sunt conceptia integrala a mea si tin foarte mult la aceste retete, care imi plac foarte mult.
Sper sa va placa la fel si sa le preparati si voi, sa va bucurati de gustul minunat.
INGREDIENTE Tocanita de legume „moi”
– 2 cepe
– 1 cartof dulce
– 1 vanata
– 1 ardei capia
– 1 zucchini
– 1 cana cu linte rosie
– 1 morcov
– condimente dupa gust :
– cimbru uscat
– chimen macinat
– oregano
– foi de dafin
– sare
– piper macinat
optional :
– turmeric
– ghimbir
– 1 borcan rosii in suc propriu
– 1 borcan rosii pasate (sau 1 lingura pasta de tomate)
– supa de legume, ori de carne, sau apa
INGREDIENTE Peste la cuptor :
– orice fel de peste
– 1 portocala,
– 1 lamaie,
– 2 ramurele de rozmarin
– pudra de usturoi
– paprika afumata
– turmeric
– ghimbir macinat
– ardei iute
– sare
– piper macinat
– 3 linguri ulei de masline
INGREDIENTE Mazare cu arpagic :
– 500 g mazare congelata
– 1 cana arpagic alb
– 1 cana arpagic rosu
– 1 legatura asparagus
– 1 ardei iute
– ulei
– sare
– piper macinat
– 100 ml vin alb (optional)
MOD DE PREPARARE retete puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !