Mancare de gutui – Reteta video

Mancare de gutui – Reteta video

Mancare de gutui preparam in fiecare toamna, cand apar gutuile prospete si pline de aroma.
Daca dorim o mancare de post, foarte gustoasa si care se pregateste rapid, este foarte indicat sa preparam mancare de gutui, fiind mult mai gustoasa fara carne.
Desi zaharul este unul din ingrediente, daca folosim doar atat cat trebuie, nu va iesi o mancare foarte dulce, ci doar atat cat sa avem un gust dulce acrisor, de la gustul acrisor al gutuilor.
Inca din copilarie m-am indragostit de mancare de gutui, deoarece prima data am mancat-o in casa bunicii, deci gustul si aroma ma fac nostalgica dupa vremurile de demult.
De atunci, prepar in fiecare toamna aceasta delicioasa mancare de gutui, deorece este deosebit de gustoasa si aromata si are o culoare atragatoare.
Pentru sos se foloseste faina, care se simte destul de putin daca o subtiem cu apa si nu o prajim.
Insa daca folosim in loc de faina, o lingura de amidon, vom obtine un sos mult mai catifelat si mai delicat si in plus, nu ne afecteaza organismul la fel ca faina.
Insa multi dintre voi, poate doresc sa obtina gustul bunicii, deci puteti folosi faina, deoarece faina fierbe, nu se prajeste in ulei, deci este mai putin nociva organismului.
Mancare de gutui preparam nu numai pentru gustul deosebit de bun ci si pentru ca gutuile sunt pline de beneficii pentru intreg sistemul imunitar.
Indiferent daca le mancam  crude, coapte, uscate, fierte, gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.
Gutuile îmbunătăţesc sistemul digestiv şi cel respirator şi mai mult, ne ajută să scapam de acnee.
Câteva bucăţele de gutui adăugate într-o salată de legume sau de fructe reprezintă un stimulator pentru digestie.
Proaspete, gutuile sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului dar şi pentru afecţiunile psihice.
Iar pentru pacienţii aflaţi în covalescenţă, preparatele din gutui, precum gemul, jeleul, siropul, cu aroma lor specifică, pot fi adevărate stimulente.
Mai mult, în camera bolnavilor este indicat să se ţină pe masă cel puţin două gutui.
Gutuile întreţin sănătatea mucoasei digestive, iar antioxidanţii din gutui sunt un real sprijin pentru radicalii liberi, reducând astfel riscul de cancer.
Iar concentraţia mare de potasiu scade presiunea vasculară.
Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă şi încetineşte procesul de evoluţie al microelemntelor care favorizează hepatita.
Un pahar de suc de gutui este recomandat zilnic, înainte de masă, timp de 30 de zile, celor care suferă de astenie, celor cu probleme respiratorii, cardiacilor sau astenicilor.
Susbtanţele pectice din gutui sunt esenţiale în reducerea colesterolului! De aceea este indicat sa pastram cotoarele gutuilor si sa preparam peltea, pe care o putem manca ca atare sau sa o folosim la prajituri sau tortul preferat.
O tartă care conţine seminţe de gutui poate contribui la vindecarea tusei cu expectoraţie de sânge, astmului, diareei sau hemoragiilor uterine.
De asemenea, pentru tuberculoză, în fază incipientă, traheită, bronşită sau angină pectorală este recomandat să te foloseşti tot de seminţele gutuilor.
Iata deci ca este foarte util sa profitam de bogatia gutuilor si bogatia de beneficii pe care le aduc organismului, iar o simpla modalitate este sa preparam delicioasa mancare de gutui.

INGREDIENTE :

– 2 gutui mari
– 5 linguri cu zahar
– 3 linguri cu ulei
– 2,5 cani de apa
– 1 lingura plina cu amidon sau faina

MOD DE PREPARARE puteti vedea in reteta video de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *