Mancare de cartofi – reteta video

Mancare de cartofi – reteta video

Mancare de cartofi fac nu numai in zilele de post, imi place extrem de mult cu muraturi, mai ales cu gogonele.
Imi place fara nici un fel de carne, doar din cartofi si mai adaug cateva legume care dau un gust si mai bun, putin mai dulceag mancare de cartofi.

INGREDIENTE :

– 7 cartofi de marime potrivita
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 1/2 ardei gras
– 1 cana mazare boabe congelata
– 1 legatura de marar
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui
– 250 ml suc de rosii
– piper boabe
– 3 foi de dafin
– sare dupa gust

MOD DE PREPARARE Mancare de cartofi :

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine in apa rece si-i tinem intr-un castron acoperiti cu apa rece ca sa nu oxideze.
Curatam si ceapa si morcovul , ardeiul in taiem in jumatate si-i scoatem semintele.
Scoatem mazarea din congelator si o adaugam intr-un bol si o lasam sa se decongeleze.
Spalam bine si mararul in apa rece si-l lasam sa se scurga bine de apa.
Acum taiem legumele pentru a le adauga in cratita :
Taiem ceapa pe jumatate si o tocam apoi marunt.
Morcovul il taiem in rondele de 2 mm grosime aproximativ.
Ardeiul gras il taiem in fasii de marime potrivita.
Taiem si cartofii in jumatate pe lungime, apoi iara in jumatate, apoi in felii subtiri si mai apoi in cubulete de marime mica, pentru a fierbe usor si repede.
Adaugam pe foc o cratita cu 3 linguri de ulei, adaugam apoi ceapa tocata si o calim 1 minut.
Adaugam apoi fasiile de ardei si rondelele de morcov, presaram putina sare si calim un minut.
Scurgem cartofii de apa si ii adaugam in cratita peste legume si amestecam putin.
Adaugam piper boabe si foi de dafin si turnam peste legume apa calda cat sa acopere putin cartofii, nu punem mai multa apa.
Lasam sa fiarba 10 minute acoperit.
Dupa 10 minute adaugam mazarea si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute, cand mancarea incepe sa fiarba cu bule mari si groase, stingem focul si adaugam mararul.
Amestecam putin si lasam mancarea de cartofi sa se mai racoresca.
Avem grija sa nu fierbem mai mult legumele pentru ca isi pierd vitaminele.
Chiar daca sosul este destul de lichid cand stingem focul, el se va mai intari si se va ingrosa pe masura ce se raceste.
Mancarea de cartofi este foarte buna cu muraturi.
Este minunata in zilele de post sau pentru vegetarieni.
Are un gust foarte bun, este bogata in vitamine, este gustoasa si usor de preparat.
Va doresc pofta buna !
Puteti viziona mai jos reteta video Mancare de cartofi

Multumesc pentru vizionare.
Daca va plac retetele mele, nu uitati sa dati un like si sa va abonati pe canalul meu de youtube.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *