Macrou cu sparanghel la cuptor

Macrou cu sparanghel la cuptor

Macrou cu sparanghel la cuptor este o reteta deosebit de simpla , dar foarte gustoasa si sanatoasa.

INGREDIENTE :

  • macrou proaspat
  • doua cepe
  • doua lamai
  • 8 – 10 fire de sparanghel
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • cimbru

MOD DE PREPARARE  puteti vedea in filmultul de mai jos

Mai jos reteta scrisa :

Macroul se eviscereaza si se curata bine in interior , indepartandu-se intestinele , inclusiv pielita
neagra , se spala bine sub jet de apa rece si se pune la scurs.

Ceapa se curata si taiem inclusiv codita acesteia , o punem in apa rece pentru cateva minute, pentru a nu mai emana mirosul ei specific la taiere . In felul acesta nu vom mai lacrima cand o taiem.
Ceapa o scurgem de apa si o taiem rondele nici prea groase, nici prea subtiri , cam de 3-4 milimetri

Sparanghelul se curata in partea de jos , taind cam 1 cm si , daca este prea groasa coaja , o indepartam pana mai sus , sau pana la la muguri , atat cat este nevoie in functie de calitatea ei , pentru a ramane un lujer curat si frumos. Il spalam in apa rece , pentru a indeparta nisipul sau alte imputitati , dupa cere il punem in strecuratoare sa se scurga apa.

Lamaile le spalam bine sub jet de apa rece si dupa ce s-au zvantat le taiam rondele subtiri cam de 2-3 milimetri.

Luam o tava pentru cuptor si o stropim cu putin ulei de floarea soarelui ( o lingurita de ulei ) si asezam rondelele de ceapa pe baza tavei , pana facem un pat de ceapa pe toata suprafata tavei.
Peste ceapa asezam macroul intreg , imprastiem firele de sparanghel si rondelele de lamaie .
Turnam peste macrou uleiul ( 100 mililitri ulei ) si presaram sare si piper dupa gust , precum si cimbru sau alte mirodenii dupa gust.
La sfarsit , adaugam apa rece ( 100 ml apa ) , evitand sa turnam peste macrou pentru a nu indeparta uleiul .
Se mai pot adauga rondele de la 2 – 3 rosii , daca doriti sa aveti un sos mai colorat .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punem tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 minute , pana cand s-a rumenit pestele la suprafata , dar avem grija sa nu scada sosul pentru a nu se arde ceapa de la fundul tavei . Daca este nevoie , mai adaugam cate putina apa , dar nu foarte multa , ata cat sa nu se arda ceapa .

Este o reteta foarte gustoasa , hranitoare , sanatoasa si usor de preparat . Se poate servi cu suc de lamaie si/sau salata verde si sos de usturoi cu smantana ( puteti vedea reteta aici ).
POFTA BUNA !

 

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *