Crosetam flori simple cu patru petale

Crosetam flori simple cu patru petale

Crosetam flori simple cu patru petale aplicand ceea ce am invatat in lectiile anterioare si anume ochi de lant, picioruse triple, ochi alunecat.
Putem crea foarte multe feluri de flori cu aceste puncte de baza si sa le aplicam ca si decoratii la diferite articole sau sa imbinam floricelele si sa ceam articole crosetate numai din flori.
Putem folosi fire de aceeasi culoare sau de culori diferite si sa crosetam flori simple cu patru petale in culori vii foarte atragatoare si vesele, cu care sa ne bucuram ochii si sa aducem primavara in orice anotimp.
Ca sa crosetam flori simple cu 4 petale vom proceda in felul urmator :
incepem cu ochiul de baza, sau primul ochi pe croseta formand un cerc din firul de crosetat pe care il indoim peste firul de lucru, firul trecandu-l pe mijlocul cercului si taindu-l in doua, formand doua semicercuri.
Introducem croseta prin primul semicerc si o scoatem prin al doilea si tragem in sus, iar firele libere in jos si formam primul ochi de pe croseta.
Crosetam flori simple cu patru petale incepand sa crosetam un lant din 7 ochiuri.
Deci facem 7 ochiuri de lant, tragand un jeteu prin ochiul de pe croseta, repetand de 7 ori.
Dupa ce am crosetat lantul de 7 ochiuri il unim si formam un cerc astfel : intoducem croseta in mijlocul primului ochi ( care a fost primul pe croseta ) si facem un ochi alunecat prin acesta si prin ultimul ochi lucrat, al saptelea de la lantisor.
Am format astfel un cerc, care av fi centrul florii cu 4 petale.
In continuare incepem sa lucram prima petala, care incepe cu un lant de 4 ochiuri, dupa care vom croseta 3 picioruse triple, apoi din nou un lant de 4 ochiuri pe care il vom termina cu un ochi alunecat in mijlocul cercului mare.
Dupa ce am facut lantul de 4 ochiuri, facem primul picorus triplu ( luand 2 jeteuri pe croseta , trecem croseta prin mijlocul cercului mare si tragem un jeteu pe acolo, formand astfel 4 ochiuri pe croseta si incepem sa executam piciorusul triplu, trecand cate un jeteu prin fiecre 2 ochiuri de pe croseta, de 3 ori.
Mai crosetam la fel inca doua picioruse triple, dupa care terminam prima petala tot cu un lant din 4 ochiuri, lant pe care il unim cu un ochi alunecat cu un jeteu tras prin mijlocul cercului mare.
Am terminat prima petala si vom croseta la fel inac trei petale, terminand tot cu un ochi alunecat.
Putem taia firul si il tragem in sus sigiland ultimul ochi lucrat.
Asa reusim sa crosetam flori simple cu patru petale, foarte usor si rapid.
Puteti vedea cum se croseteaza urmarind mai jos Videotutorial – Crosetam flori simple cu 4 petale

Multumesc pentru vizionare.
Spor la lucru !

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *