Cozonac cu fructe confiate si fulgi de migdale

Cozonac cu fructe confiate si fulgi de migdale

Cozonac cu fructe confiate si fulgi de migdale mi se pare foarte potrivit pentru Craciun, deoarece are o aroma specifica de iarna, de la fructele confiate, iar fulgii de migdale pudrati la sfarsit cu zahar pudra, imita perfect decorul de iarna, de care ne este dor, pentru ca, in ultimii ani, Craciunul a fost fara zapada.
Imi place foarte mult si cozonac cu nuca macinata, dar anul acesta am zis ca oricum, de Craciun, avem atat de multe preparate cu carne, destul de grele pentru ficat, iar nuca este si ea o „incercare” pentru colecist, asa ca am simtit nevoia sa ma pot delecta la sfarsit, sau intre mese, cu o felie de cozonac cu fucte confiate si fulgi de migdale, care pica mult mai usor la stomac, iar fuctele confiate dau un „refresh” simturilor.
Nu este nicio filosofie in a prepara cozonac, nu stiu de ce multa lume prefera sa cumpere din comert cozonaci cu E-uri si conservanti, aditivi si coloranti, atat de nocivi organismului.
E adevarat ca suntem foarte ocupati, insa cu atat mai mult ar trebui sa ne protejam si sa incercam sa mancam cat mai mult acasa, mancare preparata din ingrediente proaspete si sanatoase, facuta cu mainile noastre si sa stim astfel, ce mancam.
Pentru a prepara cozonac in general, ceea ce este valabil si pentru reteta de cozonac cu fructe confiate si fulgi de migdale, trebuie sa respectam cateva reguli doar si vom reusi, foarte usor, sa preparam aceste pufosenii cu mana noastra.
In primul rand ingredientele trebuie sa fie proaspete si sa le tinem la temperatura camerei cateva ore inainte de a framanata cozonacul, pentru a obtine cel mai bun rezultata.
Regula de aur este aceea ca faina trebuie cernuta de mai multe ori inainte, pentru a o aera foarte bine si pentru ca sa se usuce, adica sa nu fie umeda, pentru ca aluatul sa creasca frumos si sa obtinem un cozonac pufos si fraged.
In rest, respectam pasii retetei si vom fi foarte multumiti de rezultat, la sfarsit, cand vom putea savura un cozonac mult mai sanatos decat cel din comert.

INGREDIENTE :

pentru aluat :
– 500 g faina
– 30 g drojdie uscata
– 125 g unt
– 200 ml lapte
– 200 g zahar tos
– 2 pliculete cu zahar vanilinat
– coaja de lamaie si portocala
– 2 oua
– 1/2 lingurita cu sare

pentru umplutura :
fructe confiate

pentru presarat deasupra cozonacului :
– 1 ou
– 50 g fulgi de migdale
– 3 linguri cu zahar brun
– 2 linguri zahar pudra

MOD DE PREPARARE puteti vedea in reteta video de mai jos.
Vizionare placuta !

 

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *