Ciorba de linte cu rubarba este nu numai extrem de gustoasa dar ne ofera multiple beneficii pentru organism, beneficii date atat de linte cat si de legume, rubarba si chimion impreuna cu coriandrul.
Toate sunt ingrediente naturale cu foarte multe proprietati benefice pe care le putem prelua din delicioasa ciorba de linte cu rubarba.
Lintea este o sursa foarte buna de fibre ce ajuta la scaderea colesterolului.
În plus faţă de efectele sale benefice asupra sistemului digestiv si inimii, fibrele solubile ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.
Dacă aveţi rezistenta la insulina, hipoglicemie sau diabet este recomandat sa consumati preparate din linte care pot ajuta cu adevarat la echilibrarea nivelului de zahar din sange in timp ce furnizeaza energie constant.
Putem deci prepara ciorba de linte cat mai des pentru a beneficia de aceste minunate beneficii.
Continutul ridicat de fibre din linte previne cresterea rapida a nivelului zahărului din sânge după fiecare masă.
Lintea aduce in organismul nostru şase minerale importante, două vitamine din complexul B, proteine complete si practic nici pic de grăsime.
Lintea, acest mic gigant nutritional, aduce doar 230 calorii la o cantitate cuprinsa intr-un pahar.
Ciorba de linte este deci un preparat foarte util in curele de slabire.
Ca şi celelalte tipuri de legume cu boabe precum fasolea, este bogata in fibre dietetice atat solubile cat şi insolubile.
Fibrele solubile formeaza o substanţă ca un gel în tractul digestiv si ajuta bila.
Cercetarile in domeniu au arătat că fibrele insolubile previn constipatia si cresc scaunul dar, in plus, ajută la prevenirea afecţiunilor digestive cum ar fi sindromul de intestin iritabil si diverticuloza.
Toate acestea le putem avea doar preparand cioba de linte cu rubarba.
Rubarba are un conţinut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier şi fosfor si are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi curative.
Rubarba da un gust acrisor in ciorba de linte, gust pe care il obtinem si cu suc de lamaie, la fel de benefic organismului.
Chimionul s-a dovedit ca fiind foarte benefic pentru digestie.
Semintele de chimion ajuta la secretia de enzime pancreatice, care sunt benefice pentru o digestie buna.
Acestea ajuta de asemenea si la absortia nutrientilor.
Semintele de chimion imbunatatesc, de asemenea, secretia de acizi biliari.
Chimionul are efect carminativ, reducand astfel formarea de gaze.
Coriandrul este utilizat în caz de tulburãri digestive, dispepsii, meteorism abdominal, anorexie, afecţiuni hepato-biliare, parazitoze intestinale.
Extern, uleiul de seminţe de coriandru poate fi aplicat pentru alinarea durerilor de hemoroizi sau a celor articulare din reumatism.
Consumul sistematic de pulbere de coriandru poate preveni apariţia cancerului de colon, ficat, stomac, precum şi altor forme de cancer.
Iata deci cat de importante sunt cele doua condimente pentru organism, care dau si o aroma minunatata, mai ales in ciorba de linte cu rubarba.
Ar trebui sa introducem tot mai des in alimentatie ciorba de linte cu rubarba si celelalte condimente, pentru a ne proteja organismul impotriva numeroaselor boli si afectiuni grave.
INGREDIENTE Ciorba de linte cu rubarba :
– 300 g linte
– 3 cartofi
– 2 morcovi
– 2 tulpini de rubarba
– 1 ceapa
– 1 telina mica
– 2 ardei
– 300 g bacon
– 400 g rosii in suc de rosii
– 3 catei de usturoi
– 3 cm de ghimbir
– 1 lingurita chimion
– 1 lingurita coriandru
– 1 lingura cu ulei
– sare dupa gust
– leustean verde
MOD DE PREPARARE Ciorba de linte cu rubarba puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !