Caciula crosetata Regele porc de la Angry Birds

Caciula crosetata Regele porc de la Angry Birds

Caciula crosetata Regele porc o realizam pornind de la caciula crosetata simpla, schema clasica, pe care o puteti vedea dand click aici

si pe care o „echipam” cu elemente tricotate specifice personajului din desenul animat.
Crosetam mai intai ochii de la caciula crosetata Regele porc, astfel :
Incepem cu fir de culoarea neagra, crosetam un lant de trei ochiuri, unim primul cu ultimul ochi printr-un ochi alunecat , formam astfel un cerc, prin care vom tricota 10 picioruse simple cu baza prin cercul format si vom incheia randul unu cu ochi alunecat.
Taiem firul negru si lucram acum cu fir de culoare alba.
Lucram cate doua picioruse simple in fiecare ochi de pe randul anterior si vom avea in total 20 de picioruse simple, incheiem randul cu ochi alunect.
Incepem randul 3 cu un ochi de lant si continuam sa facem cate un piciorus simplu in fiecare ochi de pe randul anterior si incheiem randul cu ochi alunecat.
Lucram la fel si randul 4, 5 si 6 , incheiem cu ochi alunecat si taiem firul.
Lucram la fel si cel de-al doilea ochi.

Crosetam acum nasul Regelui porc si incepem cu culoare neagra sa facem narile.
Tricotam la fel ca la ochi, primele doua randuri si lucram numai cu culoare neagra.
Dupa doua randuri taiem firul negru, adaugam firul de culoare galbena si lucram un rand de picioruse simple, cate unul in fiecare ochi de pe randul anterior. Terminam randul cu ochi alunecat.
Taiem firul galben si mai facem un cerculet identic, dar nu mai taiem firul galben si unim ambele cerculete ( narile ) pe care le asezam spate in spate ( dos pe dos )la primele 5 ochiuri, lucrand PRIN ochiurile laterale alternativ ochiul de pe primul cerculet si apoi ochiul de pe al doilea cerculet,unindu-le cu ochi alunecat, dupa care intoarcem lucurl cu fata spre noi si continuam sa crosetam astfel :
R1 -crosetam picioruse simple de jur imprejurul ambelor cerculete, cate unul in fiecare ochi de pe randul anterior , deci fara sa crestem.
R2 – lucram 5 picioruse simple, apoi cate doua picioruse simple in fiecare ochi , crestem deci pana la ultimile 5 , unde lucram picioruse simple fara sa crestem, deci ultimile 5 picioruse simple cate unul in fiecare ochi de pe randul anterior.
Acum, randul 3 incepe din lateralul cerculetelor, dupa cele 10 picioruse simple individuale ( 5 + 5 unde nu am crescut) si care va fi partea de jos a nasului.
R3 -incepem randul cu doua ochiuri de lant si continuam cu picioruse DUBLE, cate unul in fiecare ochi de pe randul anterior. Lucram picioruse DUBLE pana in celalalt lateral al celui de-al doilea cerc, adica acolo unde incepe latura de jos a nasului (inceputul celor 5+5 ochiuri unde lucram in continuare picioruse simple.)
R4 – continuam sa lucram picioruse simple pana la ultimile 5 de la primul cerc, in partea de sus a nasului, unde lucram 10 picioruse duble si continuam apoi sa lucram iara picioruse simple.
R5 – lucram inca un rand de picioruse simple
R6 – introducem croseta PRIN ochiurile randului anterior si scadem cate un ochi la fiecare ochi de pe randul anterior.Deci introducem croseta PRIN primul ochi, pastram jeteu pe croseta, tragem un jeteu si prin ochiul urmator, il pastram pe croseta, vom avea 3 ochiuri pe croseta sitragem un jeteu prin toate cele trei ochiuri. Continuam asa pana terminam randul.Umplem acum nasul cu melana.
R7 si urmatoarele scadem cate un ochi pana cand vom ramane doar cu un ochi pe croseta.

Montam nasul pe caciula crosetata regele porc astfel :
fixam jumatatea caciulii si aliniem jumatatea nasului cu jumatatea caciulii.
Presam usor cu mana sa nu se miste si incepem sa coasem pe ochiurile de unde am inceput sa scadem.
Coasem fara sa strangem ata ca sa nu deformam caciula si sa nu-i alteram flexibilitatea.
Fixam apoi ochii. Coasem prin ochiurile de la ultimul rand crosetat si facem cusatura in urma acului.
Inainte de a ichide cusatura de tot, umplem ochiul cu melana.
Avem grija deasemenea sa nu strangem ata cu care coasem mai tare decat este nevoie si inchidem cusatura de tot.
procedam la fel si montam si cel de-al doilea ochi.
Crosetam acum coroana regelui porc. Crosetasem una separat, dar nu mi-a placut cum se aseaza pe caciula.
Formam ochiuri direct prin ochiurile caciulii si incerc am sa iasa un cerc cat mai rotund, dupa care lucram in ochiurile formate picioruse simple.
Crosetam cateva randuri, atat cat dorim sa avem de inalta coroana, apoi facem terminatia coroanei astfel :
crosetam un lantisor din 5 ochiuri de lant, apoi un piciorus simplu in al doilea ochi de lant, inca un piciorus simplu in urmatorul ochi de lant , doua picioruse duble in urmatoarele ochiuri de lant si terminam cu ochi alunecat in al treilea ochi de pe ultimul rand al coroanei.
Continuam cu lantisor de 5 ochiuri si repetam modelul de la prima terminatie. Repetam pana terminam toata coroana Regelui porc.
Coasem cu acul si fir de culoare neagra sprancenele.
Avem grija sa nu strangem firul prea tare sa nu deformam caciula.
Crosetam urechile Regelui porc.
Incepem cu fir de culoare neagra si facem cercul magic, continuam cu 10 picioruse simple, pe randul 2 dublam piciorusele simple crosetand cate doua in acelsi ochi de pe randul anterior; obtinem 20 picioruse simple, schimbam firul de lucuru cu cel de culoare verde si mai crosetam doua randuri de picioruse simple cate unul in fiecare ochi, deci fara sa mai crestem numarul lor.
Facem doua identice si le montam pe caciula crosetata Regele porc care va fi o incantare pentru copii.
Puteti viziona tutorialul video Caciula crosetata Regele porc, mai jos

Multumesc pentru vizionare.
Nu uitati sa dati un like si sa va abonati pe canalul meu de youtube.
La revedere.

 

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *