Caciula crosetata Mickey Mouse

Caciula crosetata Mickey Mouse

Caciula crosetata Mickey Mousse este un croset usor, cu care putem bucura foarte mult copiii iubitori ai desenelor animate Disney.
Schita de crosetat este simpla, folosim picioruse duble, picioruse mari ( jumatate de piciorus dublu ) si picioruse simple pentru a uni urechiusele la caciula.
Primele 9 randuri le crosetam cu culoare neagra, ultimile 3 randuri cu culoare rosie, avand 12 randuri in total pentru caciula crosetata Mickey Mousse.
Pentru a croseta o caciula pentru bebelusi, folosim un fir si o croseta mai subtire.
Pentru a incepe crosetul incepem cu cercul magic si lucram cu fir de culoare neagra.
R1 – 3 ochiuri de lant, 11 picioruse duble cu baza prin cercul magic si terinam cu ochi alunecat in cel de-al treilea ochi din lantisorul cu care am inceput randul. Vom avea 12 picoruse duble cu lantul de 3 ochiuri pe care-l numaram tot ca un piciorus dublu, totdeauna.
R2 – 3 ochiuri de lant, un piciorus dublu in acelasi ochi cu lantul de 3 ochiuri, cate 2 picioruse duble in fiecare ochi de pa randul anterior, avand in total 24 picioruse duble – inclusiv lantisorul de 3 ochiuri, pe care-l numaram totdeauna ca piciorus dublu; incheiem randul 2 cu ochi alunecat in al treilea ochi de lant.
R3 – 3 ochiuri de lant, un piciorus dublu in acelasi ochi cu lantul de 3 ochiuri, cate 2 picioruse duble in fiecare ochi de pe randul anterior, avand in total 48 picioruse duble, incheiem cu ochi alunecat in al 3-lea ochi de lant.
R4 – 3 ochiuri de lant, 8 picioruse duble – cate unul in fiecare ochi de pe randul anterior, avem in total 9 picioruse duble pana aici, numarand si lantisorul de 3 ochiuri, 2 picioruse duble in urmatorul
ochi, ambele in acelasi ochi, continuam cu 9 picioruse duble , cate unul in fiecare ochi de pe randul anterior si iara doua picioruse duble in acelasi ochi ; continuam la fel pana terminam randul 4 si terminam cu ochi alunecat in al treilea ochi de pe lantisor.
R5 – 3 ochi de lant, cate un piciorus duble in fiecare ochi de pe randul anterior, terminam randul cu ochi alunecat in al 3-lea ochi de lant.
R6-R9 lucram la fel ca la randul 5. Dupa ce am terminat R9 taiem firul si tragem bine sa innodam ata.
R10 – incepem prin a schimba firului de lucru cu un fir de culoare rosie si vom lucra la fel ca si randul anterior, cate un piciorus duble in fiecre ochi.
R11-R12 lucram la fel ca la randul 10 si terminam cu ochi alunecat, taiem firul si sigilam bine ultimul ochi. Tragem firul ramas pe spatele lucrului printre ochiurile caciulitei.
Caciula crosetata Mickey mouse nu ar fi nimic fara urechile specifice.
Continuam deci sa facem urechiusele pentru caciula crosetata Michey Mousse, care, pentru a sta drepte in sus si pentru a nu cadea pe caciula, le vom lucra din doua parti, una neagra si una rosie, in total cate doua din fiecare culoare : doua rosii si doua negre.
Vom uni cate doua de culori diferite, una neagra si una rosie si le vom uni lucrand ultimul rand prin ambele, deodata.
Incepem urechea cu crosetarea primului cerc de culoare rosie, pe cre-l vom lucra astfel :
Incepem cu cercul magic, prin care vom croseta un lant din 3 ochiuri si 11 picioruse duble si vom incheia randul 1 cu ochi alunecat in al 3-lea ochi de lant.
R2 – lant de 3 ochiuri, un piciorus dublu in acelasi ochi cu lantul de 3 ochiuri, cate 2 picioruse duble in fiecare ochi de pe randul anterior si terminam randul 2 cu ochi alunecat in al 3-lea ochi de lant.
Vom lucra in acelasi mod doua cercuri de culoare rosie si doua cercuri de culoare neagra.
Dupa ce am terminat randul 2 la toate cele patru cerculete ale urechilor, vom uni cate un cerculet rosu cu unul negru, punandu-le spate in spate cu dosul lucrului la mijoc, vom trece firul negru si printr-un ochi din cerculetul rosu si vom lucra randul 3 deodata, pentru ambele cerculete astfel.
R3 – un ochi de lant, un piciorus mare ( jumatate de piciorus dublu ) in acelasi ochi, cate 2 picioruse mari in fiecare ochi urmator atat de pe cercul rosu cat si de pe cercul negru si vom lasa nelucrate ltimile 7 picioruse duble de pa randul anterior.
Vom umple mijlocul crosetului cu melana, pentru a fi mai groas urechea, dupa care vom lucra astfel :
Luam caiula si o lipim parte peste parte pentru a stabili partile laterale si vom lasa liber primul rand din mijlocul caciulii ( din parte de inceput al ei ).
Incepand cu al doilea rand al caciulii, vom lucra doar partea rosie a urechii pe sub piciorusul dublu al randului doi de pe caciula,apoi pe sub piciorusul duble de pe randul 3 al caciulii si apoi pe sub piciorusul dublu de pe randul 4 al caciulii, adica cate 4 picioruse simple pe sub fiecare piciorus dublu de pe fiecare din cele 3 randuri de pe caciula ( tandul 2, 3, si 4 ) unde vom uni urechea cu caciula, apoi intoarcem lucru si vom lucra la fel cercul negru al urechii, pe sub piciorusele duble urmatoare de pe randul 4, 3 si 2 al caciulii.
Procedam la fel si cu urechea cealalta, cu singura deosebire ca incepem sa unim cercul rosu al urechii incepand din randul 4 al caciulii spre randul 2, pentru a pune urechea tot cu partea rosie in fata caciulii.
Pentru a intelege mult mai bine  cum facem caciula crosetata Mickey Mouse ,puteti viziona mai jos  – Videotutorialul

 

Daca va plac crosetele mele, nu uitati sa dati un like si sa va abonati la canalul meu de youtube.

Multumesc pentru vizionare!

Va recomandam si.....
4 comentarii la “Caciula crosetata Mickey Mouse

 1. Lisandra

  Pentru ce varsta este acest model. Eu as dori sa crosetez pentru un baietel de 5 ani si jumatate…deci putin mai mare. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.

  Reply
  1. IdealikaIdealika Post author

   Buna ziua . Modelul este pentru 7-8 ani.
   Daca doriti sa fie mai mica, incepeti cu mai putine ochiuri. In rest respectati toti pasii.

   Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *