Bruschete cu rosii si mozzarella, unul din cele mai populare si delicioase aperitive, din cele mai simple ingrediente.
Destul de des prepar bruschete pentru micul dejun si ma rasfat cu minunatul gust italienesc.
Italienii folosesc o paine speciala pentru bruschete cu rosii si mozzarella, care nu se gaseste la noi, dar eu prepar bruschete cu orice fel de paine, pe care fie o rumenesc la cuptor dupa ce am uns-o cu ulei si usturoi, fie in prajitorul de paine si o frec mai apoi cu usturoi.
Indiferent cum sunt preparate ador aceste bruschete cu rosii si mozzarella si aroma lor proaspata si speciala data de uleiul de masline si busuiocul proaspat tocat.
INGREDIENTE :
– 4 felii de paine
– 10 rosii cherry
– 10 cubulete mozzarella
– 3 catei de usturoi
– 4 frunze de busuioc proaspat
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper proaspat macinat dupa gust
MOD DE PREPARARE :
Spalam rosiile cherry sub jet de apa si le scurgem de apa bine.
Dupa ce s-au scurs de apa,scoatem rosiile de pe lujer rupandu-le codita. Taiem rosiile in felii micute si subtirele si le adaugam intr-un bol.
Taiem si branza mozzarella in feliute ( cubulete ) de aceeasi marime ca si rosiile si dupa ce le-am taiat le adaugam in bol peste rosii.
Luam acum frunzele de busuioc, le asezam una peste alta si le rulam pe latura mai lunga ca pe o tigareta si le tocam marunt.
Adaugam apoi in bol, peste rosii si mozzarelle busuiocul tocat marunt.
Presaram peste rosii, in bol, sare si piper proaspat macinat, dupa gust, adaugam ulei de masline si amestecam bine sa omogenizam ingredientele.
Luam feliile de paine si le ducem la prajit in prajitorul de paine.
Curatam usturoiul de coaja, taiem cate un catel de usturoi in doua si frecam cu usturoi feliile de paine calde, pana cand feliile de paine prind o pelicula de usturoi la suprafata lor.
Putem prepara paine cu usturoi la cuptor, in locul celei prajite prin prajitorul de paine.
Puteti vedea modul de preparare paine cu usturoi dand click aici.
Adaugam apoi pe feliile de paine prajite si unse cu usturoi, cate putin din amestecul de rosii, mozzarella si busuioc din bolul in care le-am amestecat, folosindu-ne de o lingura.
Asa am preparat bruschete cu rosii si mozzarella, un aperitiv extrem de gustos si usor de preparat, frumos colorate, aromate, gustoase si sanatoase.
Pot fi consumate ca aperitiv sau ca mic dejun sanatos.
Va urez pofta buna si va astept cu drag pentru o noua reteta.
Daca va plac retetele mele, nu uitati sa dati un like si sa va abonati pe canalul meu de youtube.
Puteti viziona mai jos mod de preparare bruschete cu rosii si mozzarella – reteta video
Multumesc pentru vizionare !
La revedere.