Vinegreta pentru salate – Reteta

Vinegreta pentru salate – Reteta

Vinegreta pentru salate folosim la orice salata, care trebuie asezonata, altfel nu are gust.

Aceasta reteta merge cu oricare salata, fie ca este salata verde ( eisberg, rucola etc ) fie ca este o salata asortata de vara, de legume, de zarzavaturi, sau ca are carne sau nu.

Este foarte util sa cunoastem retetele de sosuri care sunt usor de preparat si ne ajuta sa dam gust oricarei salate.

Si pentru ca sunt destul de multe feluri de sosuri si nu le putem tine minte pe toate, macar sa o cunoastem pe cea din prezenta reteta, care ne va fi de folos la orice salata.

Pentru vinegreta pentru salate avem nevoie de urmatoarele

INGREDIENTE :

6 linguri de ulei de masline

3 linguri de otet de vin rosu

2 lingurite de miere sau zahar

2 lingurite de mustar clasic

1 catel mare de usturoi

sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

MOD DE PREPRARE Vinegreta pentru salate :

Curatam usturoiul si il tocam foarte marunt cu cutitul.

Adaugam uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat foarte marunt cu cutitul, 2 lingurite de zahar sau o lingura de miere, sare si piper dupa gust si le amestecam pana omogenizam bine toate ingredientele.

Se formeaza un sos galbui, cu gust dulce acrisor, foarte gustos, ce-l vom folosi ca dressing pentru orice salata.

Vinegreta aceasta este excelenta pentru salata Roquefort a carei reteta o puteti vedea aici .

Mai puteeti viziona alte salate pe site-ul meu la categoria retete culinare – salate  sau la retete culinare – salate.

Un dresing care imi place foarte mult, ca si salata dealtfel, este cel pe care il puteti viziona accesand likul acesta 

Se prepara foarte usor si rapid, din ingrediente pe care le avem totdeauna in casa.

Puteti viziona mai jos Reteta video – Vinegreta pentru salate

Multumesc pentru vizionare.

La revedere si toate bune !

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *