Varza rosie pentru iarna, este deosebit de gustoasa si plina de beneficii pentru organism, in special pentru ca lupta impotriva cancerului de colon si impotriva afectiunilor digestive precum ulcer, gastrita, colon iritabil.
Totodata previne diabetul si stopeaza evolutia lui, tegland zaharul din sange.
Varza rosie este bogata in fibre si are foarte putine calorii ceea ce o recomanda in lupta pentru slabit.
Isi pastreaza proprietatile si daca este conservata, asa ca este foarte util sa o pastram in borcane pentru iarna, fiind foarte comod sa o consumam ca salata si ii sporim calitatile nutritive datorita bacteriilor de fermentatie care se creeaza in timpul fermentarii, ca la orice alte muraturi.
Cand cumparam varza rosie, cantarim individual fiecare varza, pentru ca sa stim cata varza tocata avem, deoarece la aceasta reteta, vom calcula celelalte ingrediente pentru fiecare 2 kg de varza rosie.
Foarte important este sa folosim manusi cand o tocam, pentru ca varza rosie pateaza foarte rau mainile.
Tocam varza rosie separat, cate 2 kg pentru fiecare borcan in care o vom pastra peste iarna, pentru ca, asa cum am amintit mai sus, vom adauga celelalte ingrediente la fiecare 2 kg de varza rosie.
Dupa ce preparam un borcan, reluam procedeul pentru fiecare in parte, pana punem in borcane toata varza rosie pe care am cumparat-o.
Folosim borcane de 1,7 litri, cu capace foarte bune ( noi ) deoarece putem pune in astfel de borcane fix 2 kg de varza rosie si reteta ne iese perfect.
INGREDIENTE PENTRU 1 BORCAN DE 1,7 LITRI :
– 2 kg varza rosie
– 4 linguri cu sare
– 1 lingura cu sare de lamaie
– 100 ml apa rece
– 100 ml otet din vin alb
MOD DE PREPARARE puteti vedea in reteta video de mai jos.
Vizionare placuta !