Reteta Turta dulce pentru Craciun

Reteta Turta dulce pentru Craciun

 Imi place nespus reteta turta dulce pentru Craciun , deoarece Craciunul aduce pe mesele noastre multa bucurie si culoare , dulciuri aromate si viu colorate , in forme specifice , iar dintre toate , cea mai indragita , este turta dulce pentru Craciun .

Viu colorata , plina de savoare , frageda si aromata , turta dulce pentru Craciun va fi marea atractie atat pentru cei mici , cat si pentru noi toti care retraim an de an , la Craciun , bucuria copilariei .

Pentru a prepara turta dulce pentru Craciun , avem nevoie de urmatoarele

. INGREDIENTE :

        • 300 g faina de secara

        • 100 g unt

        • 150 g zahar brun

        • 2 oua

        • 50 g miere

        • 1/2 lingurita rasa de bicarbonat

        • 2 lingurite condimente pentru turta dulce : scortisoara , cardamon , coriandru , ghimbir , nucsoara , cuisoare ( cate putin din fiecare )

. MOD DE PREPARARE turta dulce pentru Craciun:

Punem o cratita pe foc , adaugam untul pe care il topim , stingem focul , lasam sa se racoreasca si adaugam mierea.

Intr-un bol adaugam restul ingredientelor si peste ele turnam untul topit cu mierea si le amestecam pana obtinem un aluat nelipicios si omogen.

Introducem apoi bolul in frigider  3 – 4 ore , dupa care scoatem aluatul si il asezam pe blatul de lucru pe care am presarat faina obisnuita ( nu de secara ) pentru a nu se lipi.

Intindem din aluat o foaie subtire de aproximativ 5-6 milimetri cu un sucitor pe care il tapetam tot cu faina si o decupam cu forme specifice Craciunului , pe care le transferam intr-o tava in care am pus hartie de copt .

Dam tava la cuptor la 170 grade Celsius timp de 7-8 minute , nu mai mult , chiar daca aparent , aluatul pare necopt, altfel se intareste si nu vom mai avea o turta dulce frageda.

Dupa ce le scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca la temperatura camerei , dupa care se ung cu glazura din albus de ou .

. MOD DE PREPARARE GLAZURA DIN ALBUS DE OU :

Avem nevoie de :

        • 1 albus de ou

        • 150 g zahar pudra

Punem albusul intr-un bol si adaugam zaharul treptat amestecand cu o lingura pana incorporam tot zaharul si obtinem o consistenta pastoasa.

Ungem turta dulce cu glazura din albus de ou si dupa ce s-a uscat glazura , le decoram cu pasta de zahar colorata cat mai vesel . Puteti folosi pasta de zahar pentru ornat din comert , pentru ca se aplica usor si este deja colorata .

Dupa ce am ornat , asezam turta dulce pentru Craciun  pe un platou si ii rezervam , pentru masa festiva , un loc de onoare .

POFTA BUNA !

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *