Trandafiri de mere este un desert minunat, cu aroma de mere si scortisoara, un deliciu seducator, bun de savurat la gura sobei langa carti de poveste.
INGREDIENTE :
– 400 g aluat de foetaj
– 3 mere
– 6 linguri zahar tos
– 2 lingurite scortisoara
– suc de la 1/2 lamaie ( optional )
– zahar pudra pentru pudrat
MOD DE PREPARARE Trandafiri de mere :
Reteta video :
Reteta scrisa :
Scoatem 1/2 dintr-un pachet de aluat de foetaj din congelator si il lasam sa se dezghete 80%, deci nu chiar de tot.
Spalam merele sub jet de apa rece, le taiem pe jumatate, le scoatem cotorul si semintele si le taiem in felii subtiri de 2-3 milimetri.
Pentru a nu oxida, putem stropi feliile de mar cu sucul de la 1/2 lamaie, dar lamaia va decolora marul si trandafirii formati nu vor mai fi rosii.
Punem apoi feliile de mar intr-o craticioara, le acoperim putin cu apa, adaugam 3 linguri de zahar si le lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.
Dupa ce au fiert, scoatem merele din sirop si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Zaharul ramas il presaram peste foaia de aluat, pe care putem presara si scortisoara, apoi trecem cu sucitorul peste zahar si presam putin pana cand zaharul intra in aluat.
Daca nu indragiti scortisoara si pentru a nu risca sa adaugati prea multa in acelasi loc si sa devina amara prajitura, este bine sa presarati foarte putina scortisoara sau chiar sa o omiteti si sa presarati putina la sfarsit pe trandafirul de mere copt deja.
Eu am preparat-o in ambele feluri si pot sa va spun ca iese mult mai buna daca adaugati scortisoara la sfarsit, odata cu zaharul pudra.
Taiem apoi foaia de aluat in fasii de aluat de 1,5 cm. In reteta originala fasiile sunt de 3 cm si se indoaie pe jumatate dupa ce am adaugat merele. Este bine si asa pentru ca nu se scurge sucul pe tava si nu se arde pe fund.
Luam cate o fasie si asezam pe ea felii de mar una langa alta si suprapuse putin.
Rulam apoi foaia de aluat pana la capat, astfel ca va arata impreuna cu feliile de ca un trandafiri de mere.
Dupa ce am rulat fasiile si am adaugat toate feliile de mar punem trandafirii formati intr-o tava pe hartie pergament si pe care o dam la cuptorul preincalit la 180 grade Celsius, pentru 20-30 minute. Scoatem apoi tava din cuptor si lasam trandafiri de mere sa se raceasca si ii putem pudra cu zahar pudra si scortisoara.
Asa arata prajitura trandafiri de mere, este gustoasa si arata bine.
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati un like si sa apreciati pagina mea de facebook.
Multumesc mult pentru vizionare.
La revedere.