Tort papusa este de mare efect pentru orice fetita, care se va bucura atat pentru tortul dulce de ciocolata cat si pentru papusica.
INGREDIENTE pentru 1 blat :
– 200 g faina
– 200 g zahar tos
– 6 oua
– 1 zahar vanilat
– 3 linguri ulei
– 1/2 lingurita de sare
Pentru un singur tort papusa avem nevoie de 3 blaturi, ganache de ciocolata si o papusa
MOD DE PREPARARE :
RETETA VIDEO :
RETETA SCRISA :
Facem primul blat astfel :
Punem in bolul unui mixer ouale cu sarea si le mixam putin cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile.
Adaugam apoi zaharul vanilat si zaharul tos – in ploaie si mixam pana isi tripleaza volumul ouale.
Dupa ce si-au triplat ouale volumul, scoatem bolul din mixer,adaugam uleiul, amestecam cu o spatula usor.
Adaugam apoi faina cate putin si amestecam usor cu o spatula de jos in sus pentru a nu distruge bulele deaer din oua.
Amestecam usor pana incorporam toata faina si omogenizam bine ingredientele.
Punem apoi totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor la 170 de grade Celsius pentru 25-30 minute.
Pentru a face un tort papusa avem nevoie de 3 blaturi rotunde cu diametrul 18-20 cm.
Incepem prin a adauga putin ganache de ciocolata pe farfurie si peste el adaugam primul blat rotund.
Ungem blatul cu ganache de ciocolata sau cu ce crema dorim si punem al doilea blat peste.
Il ungem si pe acesta cu ganache si apoi adaugam al treilea blat.
Cu cutitul taiem din blaturi excesul, pana vom modela cele trei blaturi de forma unei rochii.
In centrul blaturilor facem o gaura de dimensiune mica si in acest orificiu bagam picioarele papusii, astfel incat papusa sa intre in blaturi pana la mijloc sau pana la solduri ca si cand ar avea o fusta formata din cele trei blaturi.
Ungem apoi cu ganache de ciocolata toate blaturile pe exterior, astfel incat sa finisam blaturile ca si cand am avea unul singur, care va fi defapt fustita papusii.
Punem putina ciocolata intrun pos si cu ajutorul duiului pentru flori din crema vom modela partea de sus a rochiei, imbracand tot bustul papusii in ciocolata si facand cat mai bine putem un decolteu frumos pe spata, bretelute si un colier.
Cu folie alimentara umezita, pe degetul aratator, vom nivela ciocolata pe langa corpul papusii.
Din bomboane decorative am ornat rochita la mijlocul papusii, iar cu duiul floral am decorat putin fusta cu niste falduri de ciocolata.
Puteti decora tort papusa in orice model, rochita o puteti face dupa propria imaginatie.
Sper sa va fie de folos.
Spor la lucru !