Sushi este usor de facut acasa si este foarte, foarte gustos, hranitor si frumos colorat daca ne dorim.
Sushi poate constitui un aperitiv minunat , atragator si imbietor.
Nu este deloc complicat sa-l preparam si sa-l servim chiar si la micul dejun, sau in perioada postului daca nu adaugam deloc peste sau alt fel de carne, ci numai orez, legume si seminte.
Ingredientul de baza este orezul special pentru sushi, un orez cu bob rotund si mai mic, care se fierbe mai mult in abur, dar sincera sa fiu, am preparat sushi si cu orez bob lung, daca nu am mai avut orezul special si a iesit la fel de bun, numai ca am fiert orezul ceva mai mult, in trei masuri de apa si nu doua.
Bineinteles ca e bine sa preparam sushi din orezul special cu bob rotund, sa pastram reteta originala.
Orezul capata un gust deosebit de bun dupa ce este amestecat cu otetul de orez indulcit cu putin zahar si e combinat cu sosul de soia.
Prima data am mancat sushi la el acasa, in Japonia cu foarte multi ani in urma si mi-a placut foarte mult.
Acum este foarte usor sa-l pregatim acasa, deoarece gasim in supermarket toate ingredientele necesare : atat orezul, foile nori ( de alge ), wasabi, otet de orez, sos de soia si toate sunt foarte ieftine, deci sunt foarte accesibile daca ne dorim sa avem acasa sushi preparat de mana noastra.
Oricum va iesi o cantitate mult mai mare decat ne-am permite sa comandam la restaurant si va fi si foarte placut sa impresionam cu o masa frumos colorata facuta cu mainile noastre.
Daca pare greu la inceput, va asigur ca este extrem de usor si de placut sa preparam sushi cu mana noastra, pe masura ce il pregatim ne ies modele tot mai frumoase, ne dorim sa lasam imaginatia sa se dezlantuie si regeretam cand am terminat si ultima foaie de nori si trebuie sa ne oprim.
Se serveste cu sos de soia si ghimbir murat, care au menirea de a improspata gustul din gura.
INGREDIENTE :
– 3 masuri orez special pentru sushi – cate una pentru fiecare culoare
– 1 pachet foi nori ( foi de alge )
– file de somon proaspat
– 1 avocado
– 12 linguri de otet de orez
– 9 linguri de zahar
– 6 lingurite de sare
– seminte de susan alb si negru
– sos de soia
MOD DE PREPARARE :
Neaparat umezim cutitul cand portionam rulourile de sushi si il stergem pe un prosop umed la fiecare taietura.