Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste este o supa usoara si hranitoare, gustoasa si usor de preparat.

Este foarte buna , o prepar cu placere mai ales iarna. Acum ca sunt foarte racita este benefica o supa de pui cu galuste.

INGREDIENTE :

– 3 pulpe de pui
– 2 morcovi
– 1 pastarnac mare
– 2 cepe
– 1/4 telina
– 1 dovlecel
– 2 cartofi mari
– patrunjel verde tocat marunt
– sare dupa gust

Pentru galuste avem nevoie de :

– 2 oua
– gris
– 2 linguri ulei
– sare dupa gust
– piper proaspat macinat
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu

MOD DE PREPARARE :

Punem intr-o oala pe foc 3 litri de apa, adaugam in ea pulpele de pui si le lasam sa fiarba.
Am taiat pulpele de pui in doua, separand pulpele superioare de cele inferioare.
Folosesc la supa pulpe de pui pentru ca sunt mai grase decat pieptul de pui si obtinem un gust mai bogat in supa de pui.
Inainte de a da in clocot supa, imediat ce incepe sa se formeze spuma de la carne, incepem sa o culegem cu o lingura de metal, care aduna spuma mult mai bine decat spumarul, care pierde din spuma prin orificiile mari si spuma reintra in supa.
Adunam bine spuma pana nu mai ramane nimic in oala si avem grija sa curatam spuma si de pe marginile oalei, altfel, cand adugam legumele volumul apei va creste si spuma ramasa va reintra in oala.
Culegem foarte bine si spuma alba formata, pana nu mai ramane spuma deloc.
Lasam apoi carnea sa fiarba 20- 25 de minute.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam legumele in oala : adaugam
morcovii intregi, pastarnacul taiat in jumatate, ceapa taiata in jumatati,adaugam o lingura rasa de sare, adaugam cartofii taiati in sferturi daca sunt mari sau in jumatate daca sunt mai mici, adaugam dovlecelul taiat in sfertuti, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp, preparam compozitia pentru galuste, astfel :
Luam un bol mai mare, adaugam in el ouale cu o lingurita de sare si batem ouale cu o furculita foarte bine.
Adaugam in oua si bicarbonatul de sodiu, mai batem putin si adaugam apoi uleiul si batem pana amestecam bine ingredientele.
Adaugam si piperul proaspat macinat si omogenizam ingredientele.
Adaugam apoi grisul in ploaie si continuam sa amestecam pana incorporam tot grisul in compozitia pentru galuste.
Compozitia pentru galuste trebuie sa arata ca o smantana mai groasa,grisul adaugat se va mai umfla dupa ce se inmoaie, nu adaugam gris in exces, altfel galustile nu vor mai fi pufoase ci vor fi foarte tari si nefierte.
Cantitatea de gris necesara, poate varia cu 1-2 lingurite de gris, in functie de cat de mari sunt ouale, insa avem grija sa pastram consistenta de smantana la inceput si eventual mai adaugam cate putin gris dupa ce s-a inmuiat grisul adaugat initial, daca vedem ca se sfarama galustile cand le adaugam in oala.
Pentru a avea o supa clara , adica fara resturi de gris care se mai scurg de pe lingura, puteti fierbe galustile separat, intr-o alta craticioara in apa fierbinte.
Mie imi place sa pun galustile direct in oala si sa le fierb in supa, deoarece sunt mai gustoase, imprumutand din gustul bogat al supei.
Dupa ce au fiert legumele bine, le scoatem impreuna cu carnea din supa intr-un bol mai mare si le putem folosi preparand o friptura cu legume la cuptor, astfel: le asezam intr-o tava, le stropim cu ulei de masline, sare si piper proaspat macinat, rozmarin, cimbru si oregano si le dam la cuptor pana se rumenesc.
Pastram deci in oala numai supa, fara carne si fara legume, pastram oala pe foc si lasam supa sa fiarba usor si adaugam in supa galustile folosindu-ne de o lingura pe care o inmuiem mai intai un supa fierbinte pentru ca grisul sa nu se lipesca de ea si galustile sa cada usor in oala.
Dupa ce am adaugat in supa toata compozitia pentru galuste, turnam peste galuste o cana de apa foarte rece, apoi acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba usor galustile, pana se vor ridica toate la suprafata oalei.
La inceput, galustile vor cadea la fundul oalei, iar pe masura ce se fierb se vor ridica la suparafata.
Cand s-au fiert galustile si s-au ridicat toate la suprafata supei, stingem focul si presaram in supa patrunjelul tocat marunt.
Supa de pui cu galuste este gata o servim fierbinte si mai putem adauga in farfurie patrujel proaspat tocat si piper proaspat macinat.
Asa arata supa de pui cu galuste este foarte gustoasa, hranitoare si usor de preparat.

Puteti viziona mai jos Reteta video – supa de pui cu galuste

Multumesc pentru vizionare.
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *