Salata de boeuf este foarte gustoasa , usor de preparat si eleganta , putand sa o ornam cat mai diferit in functie de imaginatia fiecaruia , fiind nelipsita din meniul de sarbatori la Craciun , Revelion sau Pasti , dar o putem prepara oricand , fiind un aperitiv indragit de catre noi toti .
Se prepara din ingrediente pe care le avem totdeauna in casa , rapid si usor .
Pentru ca imi doresc sa o am totdeauna prospat preparata , voi folosi cantitati mici de ingrediente , dar suficiente pentru 8 – 10 portii .
Imi place sa o distribui in portii individuale fiind mai usor de servit si sa le ornez cu maioneza colorata cu coloranti naturali ( din plante ) .
Pentru salata de boeuf sunt necesare urmatoarele
. INGREDIENTE :
2 cartofi mari
3 morcovi mari
2 radacini de pastarnac
1 mar
mazare boabe fiarta sau la conserva
castraveti murati dupa gust
gogosari murati dupa gust
carne de vita dupa gust
o lingura generoasa de mustar
o lingura de hrean murat
maioneza
coloranti alimentari pudra din plante
. Pentru maioneza avem nevoie de :
doua galbenusuri de ou crude
o lingura de otet din vin
o lingura generoasa de mustar
150 ml ulei
. MOD DE PREPARARE salata de boeuf :
Spalam legumele in coaja sub jet de apa rece , le punem intr-o cratita si adaugam apa rece cat sa le acopere .
Fierbem legumele pana le putem strapunge usor cu o furculita , dar nu le fierbem in exces, pentru a nu se transforma in piure cand le vom amesteca.
Fierbem si carnea de vita separat cu putina sare , avand grija sa ii adunam foarte bine spuma pe care o formeaza.
Dupa ce s-au fiert legumele si carnea le lasam sa se raceasca la temperatura camerei si curatam legumele de coaja , curatam si marul de coaja .
Dam marul prin razatoarea mica si il presam intr-o strcuratoare pentru a-i scurge sucul bine.
Legumele si carnea le tocam in cubulete cat mai mici si le adaugam intr-un bol mare pentru a incapea toate , adaugam marul scrurs de suc , o lingura de mustar , o lingura de hrean murat si o lingura generoasa de maioneza si le amestecam cat mai usor , pentru a nu le farama , pana omogenizam bine toate ingradientele .
. Pentru prepararea maionezei rapide, procedam astfel :
Intr-un vas pentru blender adaugam deodata galbenusurile crude , o lingura de otet din vin , o lingura generoasa de mustar , 150 ml ulei de floarea soarelui , introducem blenderul vertical pana la fundul vasului , il tinem nemiscat cateva secunde si mixam totul pana incepe sa se formeze putin maioneza , dupa care putem misca blanderul si mai mixam un minut pana se incheaga complet .
Obtinem doar intr-un minut o maioneza gustosa , ferma , care nu curge din vas si nu avem riscul sa se taie .
Vom umple boluri mici cu salata , distribuind-o in portii individuale si le ornam diferit , iar pentru a orna mai elegant salata de boeuf , avem nevoie de putina imaginatie si coloranti alimentari pudra din plante , cu care vom colora parti din maioneza in culori diferite si o vom combina in modelele dorite.
Evitam astfel “plimbarea” platoului mare din mana in mana pentru a se servi toti invitatii , avand toti posibilitatea sa o serveasca deodata .
Putem personaliza fiecare portie pentru fiecare invitat , in functie de caracterul fiecaruia , chiar in modele haioase , cu care le vom aduce un zambet inca de la inceput , insufletind petrecerea .
Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.
Puteti vizualiza mai jos RETETA VIDEO salata de boeuf
Nu se pune si zeama de lamaie la maioneza?