Salata de boeuf cu maioneza rapida si portii individuale

Salata de boeuf cu maioneza rapida si portii individuale

Salata de boeuf este foarte gustoasa , usor de preparat si eleganta , putand sa o ornam cat mai diferit in functie de imaginatia fiecaruia , fiind nelipsita din meniul de sarbatori la Craciun , Revelion sau Pasti , dar o putem prepara oricand , fiind un aperitiv indragit de catre noi toti .

Se prepara din ingrediente pe care le avem totdeauna in casa , rapid si usor .

Pentru ca imi doresc sa o am totdeauna prospat preparata , voi folosi cantitati mici de ingrediente , dar suficiente pentru 8 – 10 portii .

Imi place sa o distribui in portii individuale fiind mai usor de servit si sa le ornez cu maioneza colorata cu coloranti naturali ( din plante ) .

Pentru salata de boeuf sunt necesare urmatoarele

. INGREDIENTE :

        • 2 cartofi mari

        • 3 morcovi mari

        • 2 radacini de pastarnac

        • 1 mar

        • mazare boabe fiarta sau la conserva

        • castraveti murati dupa gust

        • gogosari murati dupa gust

        • carne de vita dupa gust

        • o lingura generoasa de mustar

        • o lingura de hrean murat

        • maioneza

        • coloranti alimentari pudra din plante

. Pentru maioneza avem nevoie de :

      • doua galbenusuri de ou crude

      • o lingura de otet din vin

      • o lingura generoasa de mustar

      • 150 ml ulei

. MOD DE PREPARARE salata de boeuf :

Spalam legumele in coaja sub jet de apa rece , le punem intr-o cratita si adaugam apa rece cat sa le acopere .

Fierbem legumele pana le putem strapunge usor cu o furculita , dar nu le fierbem in exces, pentru a nu se transforma in piure cand le vom amesteca.

Fierbem si carnea de vita separat cu putina sare , avand grija sa ii adunam foarte bine spuma pe care o formeaza.

Dupa ce s-au fiert legumele si carnea le lasam sa se raceasca la temperatura camerei si curatam legumele de coaja , curatam si marul de coaja .

Dam marul prin razatoarea mica si il presam intr-o strcuratoare pentru a-i scurge sucul bine.

Legumele si carnea le tocam in cubulete cat mai mici si le adaugam intr-un bol mare pentru a incapea toate , adaugam marul scrurs de suc , o lingura de mustar , o lingura de hrean murat si o lingura generoasa de maioneza si le amestecam cat mai usor , pentru a nu le farama , pana omogenizam bine toate ingradientele .

. Pentru prepararea maionezei rapide, procedam astfel :

Intr-un vas pentru blender adaugam deodata galbenusurile crude , o lingura de otet din vin , o lingura generoasa de mustar , 150 ml ulei de floarea soarelui , introducem blenderul vertical pana la fundul vasului , il tinem nemiscat cateva secunde si mixam totul pana incepe sa se formeze putin maioneza , dupa care putem misca blanderul si mai mixam un minut pana se incheaga complet .

Obtinem doar intr-un minut o maioneza gustosa , ferma , care nu curge din vas si nu avem riscul sa se taie .

Vom umple boluri mici cu salata , distribuind-o in portii individuale si le ornam diferit , iar pentru a orna mai elegant salata de boeuf , avem nevoie de putina imaginatie si coloranti alimentari pudra din plante , cu care vom colora parti din maioneza in culori diferite si o vom combina in modelele dorite.

Evitam astfel “plimbarea” platoului mare din mana in mana pentru a se servi toti invitatii , avand toti posibilitatea sa o serveasca deodata .

Putem personaliza fiecare portie pentru fiecare invitat , in functie de caracterul fiecaruia , chiar in modele haioase , cu care le vom aduce un zambet inca de la inceput , insufletind petrecerea .

Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.

Puteti vizualiza mai jos RETETA VIDEO salata de boeuf

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Salata de boeuf cu maioneza rapida si portii individuale

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *