Sos tartar – Retete culinare sosuri

Sos tartar – Retete culinare  sosuri

Sos tartar, foarte gustos si frumos colorat, folosesc totdeauna la preparatele din carne ” uscate ” , care nu au fost gatite cu sos : fripturi la gratar, chiftele, snitele , la peste pe gratar, prajit, precum si cu legume pe gratar, la cuptor – vinete, dovlecei, cartofi.

Este unul dintre cele mai bune sosuri , cu o aroma deosebita de primavara si un gust extraordinar de bun.

In zilele de post, adaug in sosul taratar maioneza vegetariana sau vegana, dar gustul cel mai bun este dat de maioneza cu ou.

Pentru a vedea reteta de maioneza rapida, cu preparare intr-un minut, click aici.

Nu numai ca este gustos, dar se prepara din ingrediente pe care le avem totdeauna in casa, foarte usor si rapid.

INGREDIENTE pentru sos tartar :

– o ceapa rosie mica

– 4 castraveti murati

– o lingura plina de hrean murat

– marar proaspat

– o cana de maioneza

– sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE sos tartar :

Curatam ceapa de coaja si o punem intr-un bol cu apa rece cateva minute, pentru a diminua iuteala cepei.

Castravetii ii scoatem intr-o strecuratore si ii lasam sa se scurga bine de apa.

Spalam foarte bine mararul sub jet de apa rece si-l lasam sa se scrurga de apa.

Punem in minirobotelul de bucatarie ceapa rosie taiata in sferturi, adaugam castravetii acri taiati in sferturi, o lingura de hrean la otet, marar proaspat si le maruntim foarte bine, cat mai marunt.

Putem renunta la hrean daca nu dorim ca sosul sa fie putin mai iute, sau putem adauga mai mult, dupa preferinte.

Dupa ce am maruntit componentele din robotel, turnam totul peste maioneza, amestecam bine sa omogenizam ingredientele, protrivim de sare si piper si sosul taratar este gata, ne putem bucura de prospetimea lui si mirosul incredibil de imbietor.

Il transferam intr-un bol si il putem servi mediat, sau il pastram la rece, in frigider, pana il vom servi alaturi de preparatele din carne, peste sau legume.

Nu ezitati sa-l preparati, pentru ca nu veti regreta .

Puteti viziona aici Reteta video Sos tartar

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *