Somon la cuptor cu sos de lamaie si portocale

Somon la cuptor cu sos de lamaie si portocale

Somon la cuptor este o retetea usoara cu numai cateva ingrediente, dar este foarte nutritiva si benefica organismului.
Somonul este un peste oceanic foarte bun, atat din punct de vedere al gustului cat si pentru ca este bogat in acizi grasi Omega 3, foarte benefici pentru protejarea inimii, reducand riscul bolilor coronariene, precum si pentru ca reduce riscul orbirii la persoanele peste 50 ani,sau al bolii Alzheimer.
Desi in magazinele noastre gasim somon de crescatorie si nu pestele trait in marile oceane unde se hraneste cu alge, nu trebuie sa ezitam sa-l consumam sau sa credem ca nu are a celeasi proprietati.
Este recomandat sa mancam macar 150 g somon pe saptamana pentru a beneficia de caliatile sale.
Deasemenea se recomanda de catre nutritionosti sa nu-l manacam in stare cruda deoarece contine numeroase enzime care ne distrug vitamina B, atat de necasara in metabolism si mentinerea sistemului nervos si sa nu aruncam pielea care este cea mai bogata in Omega 3.
Este foarte important sa analizam aspectul sau atunci cand il cumparam din magazin, care trebuie sa fie cu o tentă lucioasă, umedă, o textură fermă , o culoare deschisă şi un miros plăcut – marin.
Putem prepara somon la cuptor, prajit sau la gratar.
Am ales sa prepar somon la cuptor , mie imi place foarte mult preparat asa, simt ca nu pierd nimic din gustul bun si bogat.
Imi place sa-l asezonz cat mai simplu pentru a nu-i altera gustul bogat si sa-l stropesc cu un sos de lamaie si portocale, care se face extrem de usor.
Deasemenea prefer ca si garnitura, orez cu legume  si pentru ca merge foarte bine cu minunatul sos de lamaie
Pentru a prepara somon la cuptor , avem nevoie de urmatoarele

INGREDIENTE  :

– file de somon
– 4 linguri lei de masline
– 1 lingurita de busuioc sau cimbru
– sare si piper proaspat macinat

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Somon la cuptor cu sos de lamaie si portocale

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *