Sarmale in foi de varza murata Reteta

Sarmale in foi de varza murata  Reteta

Sarmale reteta in foi de varza murata cu carne slaba de porc si vita la cuptor este cea mai buna reteta de sarmale pe care au indragit-o toti cei care au gustat-o.
Intr-un sondaj facut de un producator renumit de detergenti s-a demonstrat ca reteta de sarmale este reteta preferata a romanilor.
Desi este o reteta populara si toata lumea are pe masa sarmale cel putin la masa de Craciun si Paste, nu toate retetele fac cele mai gustoase sarmale pe care sa le manaci cu mare placere.
De multe ori e aleasa carne grasa de porc care lasa mult seu, sau se pune apa peste masura si in farfurie aproape ca ai ciorba..
Asta m-a facut sa public si eu reteta mea de sarmale cu care nu am dat gres niciodata.

INGREDIENTE :

– 500 g pulpa de porc tocata
– 500 g pulpa de vita tocata
– o varza mare acra
– doua cepe mari tocate marunt
– 750 ml suc de rosii
– 100 ml ulei
– 3/4 cana orez
– sare
– piper proaspat macinat
– 1 lingurita piper boabe
– 2 foi de dafin
– cimbru
MOD DE PREPARARE :

Pregatim varza pentru sarmale.
Mai intai scoatem usor frunzele de pe cotor si daca sunt prea sarate le punem cateva minute intr-un vas cu apa rece la desarat si le desaram atat cat dorim.
Luam apoi frunza cu frunza si-i taiem cotorul si partea venoasa, apoi o decupam in dreptunghiuri de latimea pe care dorim sa o aibe sarmalele noastre.
Frunzele ramase le tocam marunt si le vom folosi pe fundul vasului in care vom prepara sarmalele si deasupra sarmalelor ca un invelis.
Preparam acum umplutura pentru sarmale astfel :
Punem o tigaie pe foc cu doua linguri de ulei in care adaugam ceapa tocata marunt cu putina sare si o calim un minut, apoi adaugam un strop de apa si o lasam sa se caleasca inabusit 2-3 minute.
Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Adaugam apoi peste ceapa in tigaie orezul spalat si lasat la inmuiat cateva ore sau cat timp am curatat legumele si am pregatit varza.
Amestecam putin pentru ca orezul sa prinda putin ulei si mai adaugam putina apa cat sa fiarba pe jumatate orezul.
Cand apa a scazut, oprim focul si lasam orezul si ceapa sa se raceasca.
Adaugam apoi orezul si ceapa peste carne intr-un bol mare, adaugam peste ele suc de rosii mai gros sau 3-4 linguri de pasta de tomate, sare si piper proaspat macinat dupa gust si amestecam bine sa omogenizam toate ingredientele.
Adaugam si cimbru proaspat sau uscat si amestecam pana s-a omogenizat totul.
Incepem apoi sa modelam sarmalele luand cate o foaie in palma, punem putina carne intr-unul din laterale si rulam tragand usor foaia lipita de palma ca sa se intinda bine si sa putem rula strans sarmaua.
Dupa ce am rulat-o strangem capetele indoind foile la capete si introducandu-le in intrerior.
Vom repeta operatiunea pana terminam toate umplutura si formam toate sarmalele incercand pe cat putem mai bine sa le facem la aceeasi dimensiune.
Mie-mi plac sarmalele de marime medie spre micute, nici foarte mici dar nici foarte mari.
Asa sunt mai elegante, fierb mai repede si sunt numai bune pentru o portie normala.
Luam apoi un vas care merge la cuptor in care adaugam 3-4 linguri de ulei , punem apoi un strat de varza tocata pe fundul vasului si asezam sarmalele peste varza una langa alta pana le asezam pe toate in vas.
Dupa ce am asezat toate sarmalele adaugam deasupra lor si le acoperim de tot cu un strat de varza tocata.
Adaugam apoi cateva boabe de piper, 2 foi de dafin si presaram cimbru cimbru, apoi turnam 100 ml ulei.
Eu prefer sa folosesc carne slaba atat cea de porc cat si cea de vita si sa dau sarmalelor grasimea necesara din ulei, sarmalele fiind mult mai gustoase.
Astfel ramane si carne suficienta in ele, fara ca seul din carnea care, daca este grasa, se topeste la fiert.
Adaugam apoi suc de rosii pe toata suprafata si apa cat sa le acopere foarte putin.
Dam apoi tava la cuptor o ora acoperita cu folie metalica, la 200 grade Celsius, apoi scoatem folia si le mai lasam aproximariv 30 minute, pana scade apa din tava si se rumeneste varza de la suprafata.
Dupa cum vedeti, datorita ulieiului avem suficienta grasime, s-au fiert suficient de bine si arata frumos.
Deasemenea nu-mi plac sarmalele care baltesc in apa dupa ce sunt fierte si nici cele fierte excesiv pana se inmoaie foarte tare varza.
Asa arata sarmalele, miros foarte bine si sunt foarte gustoase.
Va rog sa incercati aceasta reteta si veti fi surprinsi cat de bune sunt sarmalele preparate in acest mod.
Putem servi sarmalele cu mamaliga, ardei iute si smantana.
Pofta buna !
Puteti viziona mai jos SarmaleReteta video

Multumesc pentru vizionare.
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *