Salata Roquefort cu pere si rodie

Salata Roquefort cu pere si rodie

Salata Roquefort este o salata foarte gustoasa si nutritiva, un mic dejun sanatos sau o cina usoara.

Prin aceasta reteta putem descifra secretul logevitatii poporului francez, care se presupune ca se datoreaza consumului ridicat de branzeturi cu mucegai, dispunand de o mare varietate de branzeturi, dintre care cea mai buna este branza Roquefort, alaturi de consumul de vin rosu bogat in tanin continut in semintele boabei de strugure, taninul fiind foarte folositor pentru inima si vasele de sange.

Asadar sa invatam de la francezi si sa profitam de faptul ca putem gasi in orice supermarket o varietete de branzeturi cu mucegai

INGREDIENTE Salata Roquefort :

 o salata eisberg

150 g de branza cu mucegai Roquefort

3 pere

1 fruct de rodie

1 ceapa rosie mica

5 linguri de zahar tos

o mana de nuci pecan sau obisnuite

6 linguri de ulei de masline

3 linguri de otet de vin rosu

2 lingurite de zahar

2 lingurite de mustar

1 catel mare de usturoi

sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

MOD DE PREPRARE Salata Roquefort :

Punem o craticioara pe foc in care adaugam zaharul si nucile, amestecam si le lasam sa se caramelizeze, la foc mic, avand grija sa nu prajim zaharul prea mult, sa nu se arda.

Dupa ce s-au caramelizat, le lasam sa se raceasca intr-o tava pe hartie pergament.

Se vor intari ca o pelicula groasa.

Dupa ce s-au racit, le maruntim in bucatele mai mici, presandu-le cu un sucitor de lemn.

Putem pastra si cateva bucatele mai mari pentru decor.

Intr-un bol mai mare formam o vinegreta astfel :

adaugam uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat foarte marunt cu cutitul, 2 lingurite de zahar sau o lingura de miere, sare si piper dupa gust si le amestecam pana omogenizam bine toate ingredientele.

Se formeaza un sos galbui, cu gust dulce acrisor, foarte gustos, ce-l vom folosi ca dressing pentru salata noastra.

Curatam perele de coaja dupa ce le-am spalat bine sub jet de apa rece si le taiem in cubulete de marime potrivita.

Maruntim si branza Roquefort in cubulete de aceeasi marime cu a perelor.

Fructul de rodie il vom taia in doua si-i vom scoate semintele intr-un bol plin cu apa rece, bagand rodia sub apa si tragand de seminte.

Scurgem apa printr-o strecuratoare si lasam semintele sa se usuce putin de apa.

Ceapa rosie o taiem in 4 si apoi taiem felii subtiri.

Intr-un bol mare adaugam salata eisberg, o maruntim rupandu-o cu mana ( nu folosim cutitul la salata eisberg, deoarece devine amara ) adaugam peste salata eisberg cubuletele de pere, branza, ceapa, semintele de rodie, vinegreta si nucile caramelizate si amestecam bine sa omogenizam totul foarte bine si sosul sa unga bine frunzele de salata.

Salata Roquefort cu pere se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de un pahar de vin rosu, de preferinta Muscat.

Puteti vedea mai jos reteta video Salata Roquefort

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *