Salata orientala cu macrou marinat

Salata orientala cu macrou marinat

Salata orientala este foarte buna pentru zilele de post, iar daca avem dezlegare la peste putem adauga peste marinat : macrou, ton, hering etc.
Mie personal nu-mi place sa adaug castraveti si gogosari murati, pentru ca schimba gustul clasic al salatei orientale : gogosarii sunt dulci, castravetii au multa sare si ambele au o textura mult mai tare decat celelalte ingrediente.
Gustul adevarat pentru salata orientala il da ceapa si otetul, asa ca pentru a avea slata orientala extraordinar de gustoasa, nu este suficient sa trantim toate ingredientele in castron si sa le amestecam, deoarece gustul va fi fad, daca nu stim sa profitam de gustul slatei de ceapa care da adevaratul gust.
Deasemenea nu agreez varianta „de vara” pentru salata orientala, nu spun ca nu are gust cu legume proaspete, insa asa avem o salata combinata, nu clasica salata orientala.
Salata orientala este un preparat romanesc care a fost creat in special pentru zilele de post, asa ca reteta clasica nu contine nici oua sau maioneza, care au fost adaugate dupa ce a trecut postul, pentru o variatie de gust.
Bineinteles ca putem prepara toate aceste variante ale salatei orientale, sunt gustoase, insa important este sa vedem reteta clasica si mai ales eu insist pe modul de preparare pentru a obtine cel mai bun gust si a anihila iutimea cepei si a-i scoate doar aroma si dulceata.

Cea mai buna este salata orientala cu macrou marinat. Pentru reteta de macrou marinat click aici

Pentru a prepara cea mai buna salata orientala pregatim mai intai ceapa, o taiem in felii subtiri, adaugam sare ceva mai multa si apoi adaugam otet, amestecam bine si impreuna cu uleiul de masline obtinem cea mai buna salata de ceapa pe care o lasam 5-10 minute sa se marineze si sa …

INGREDIENTE :

– 3 cartofi mari
– 2 cepe rosii
– 2 cepe albe
– 300 g macrou marinat
– 200 g maslin2
– 4-5 linguri ulei de la masline
– sare
– piper macinat
– otet din vin

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *