Salata de vinete am facut imediat ce am copt primele vinete pentru zacusca.
Imi place foarte mult salata de vinete cu salata de ardei copti sau cu rosii proaspete si dulci.
Desi este o reteta foarte simpla si usor de preparat, ca sa pregatim o salata de vinete absolut delicioasa, trebuie sa adaugam suficient ulei, deoarece vinetele sunt ceva mai „insetate” , insa nici sa adaugam mai mult decat o cer vinetele, pana cand uleiul balteste deasupra salatei.
Daca vinetele nu au suficient ulei, salata de vinete este fada, fara o textura catifelata si nu are niciun gust.
Asadar trebuie sa urmarim „nevoia” fiecarei portii de vinete in parte si sa cunoastem anumite „secrete”, cand o preparam.
Nu oricine face o salata de vinete buna, tocmai pentru ca nu este suficient sa amestecam din doua miscari vinetele cu putin ulei si ceapa si sa consideram ca salata este gata.
Multi chiar nu adauga ceapa in salata de vinete, considerand in mod gresit ca ceapa da un gust amar vinetelor.
Ar fi adevarata aceasta ipoteza, daca dam ceapa prin razatoarea mica si adaugam tot sucul cepei astfel rezultat.
Insa ceapa trebuie taiata cu un cutit foarte ascutit, cat mai marunt, insa fara sa exageram, deoarece ceapa da gust salatei.
Multi dintre noi, nu adauga deloc ceapa in salata, ci o toaca si o pastreaza separat, iar cand vine momentul sa o serveasca adauga ceapa, care nu apuca sa dea gustul necesar salatei de vinete.
Daca vorbim de greseli, caci din greseli invatam, trebuie sa subliniem faptul ca si culoarea unei salate de vinete vorbeste despre gustul acesteia si despre priceperea celui ce a preparat-o.
Vinetele isi schimba culoarea daca sunt coapte necorespunzator, in primul rand.
Fie sunt prea arse, fie nu sunt coapte suficient, ori sunt curatate cu lingura, ori sunt inabusite inainte de a le curata, sub un capac si lasate sa stea in sucul propriu pana se racesc de tot.
Daca evitam cele de mai sus, scurgem vinetele bine si incepem sa preparam salata cu un praf de sare, inainte de a adauga ulei, pentru ca vinetele sa-si traga cat au nevoie inainte ca sarea sa se topeasca in ulei, vom avea un gust bun.
Salata de vinete se poate prepara si cu maioneza, insa si aici sunt niste reguli de respectat.
In primul rand nu vom face o maioneza foarte grasa, deoarece uleiul este absorbit de ouale din maioneza cand o preparam, iar pentru vinete vom adauga din nou ulei, ceea ce duce la o salata de vinete foarte grasa si fara gust catifelat.
Pentru ca de fiecare data, cand prepar salata de vinete, cei pe care ii servesc au spus ca e cea mai buna salata pe care au mancat-o vreodata (cu mana pe inima va spun asta si fara lipsa de modestie) m-am gandit sa public si eu reteta si poate ca multi dintre voi vor fi foarte incantati de rezultat, daca urmariti pasii descrisi in reteta video din filmuletul de mai jos.
Chiar va rog sa o preparati asa macar o singura data, macar de curiozitate, sa vedeti ce gust minunat veti obtine.
Si cu mana pe inima va spun ca prima data cand am preparat-o asa, a fost intr-o zi demult, cand ma grabeam foarte tare si mi-a venit, pe loc, aceasta idee cu galbenusul de ou.
INGREDIENTE Salata de vinete cu galbenus de ou :
– 3 vinete coapte
– 1 ceapa
– 1 galbenus de ou
– sare dupa gust
– ulei
MOD DE PREPARARE puteti vedea in filmuletul de mai jos, dand click pe poza.
Vizionare placuta !
1 comentariu la “Salata de vinete cu galbenus de ou – Reteta video”