Va prezint, reteta piure de morcovi care, desi este sanatos , plin de vitamine si foarte gustos , este mai rar folosita in tara noastra, la fel ca si reteta piure de mazare
Este o reteta simpla, usor de preparat si rapida , asemanatoare cu cea de piure de cartofi , insa este chiar mai delicioasa si aromata , mai atragatoare prin coloritul viu.
Reteta piure de morcovi va fi indragita si de catre copii , fiind o modalitate simpla de a-i determina sa manance legumele cele mai hranitoare si necesare organismului.
Putem folosi piureul de morcovi ca si garnitura delicioasa pentru friptura pe care o va completa cu gustul sau dulceag
Pentru a prepara reteta piure de morcovi avem nevoie de putine ingrediente si foarte putin timp de preparare.
. INGREDIENTE :
6-8 morcovi fierti
20 g unt
80 g smantana pentru gatit sau lapte dulce
sare dupa gust
piper dupa gust ( optional )
. MOD DE PREPARARE :
Curatam de coaja morcovii si ii spalam bine sub jet de apa rece.
Intr-o craticioara punem pe foc apa cu sare si cand a inceput sa clocoteasca, adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 15, 20 minute , pana cand s-au fiert si ii incercam cu o furculita , care trebuie sa intre usor in morcovi.
Dupa ce au fiert morcovii , scurgem apa printr-o strecuratoare si o putem folosi in alte preparate , continand vitamine.
Punem morcovii intr-un blender impreuna cu untul si adaugam putin cate putin din smantana sau lapte dulce , mixam pana devine de consistenta omogena , adaugand mai mult sau mai putin din smantana , in functie de cat de gros dorim sa fie piureul.
Potrvim de sare si piper ( optional ) dupa gust si piureul de morcovi este gata .
Il transferam intr-un bol pentru servit .
Este delicios si foarte sanatos .
Il putem servi ca garnitura la orice tip de friptura.
Va incurajez sa-l preparati tot mai des , incluzandu-l printre preferatele meniului vostru.
Va doresc pofta buna !
Puteti urmari mai jos reteta piure de morcovi – reteta video