Reteta Pandispan – pentru blat tort sau chec

Reteta Pandispan – pentru blat tort sau chec

Reteta pandispan poate fi folosita atat la blaturi de tort cat si pentru chec.
Este o reteta simpla, gustoasa si frageda.

INGREDIENTE Pandispan :

– 4 oua
– 110 g zahar tos
– 100 g faina
– 1 zahat vanilat
– un praf de sare

MOD DE PREPARARE Reteta Pandispan :

Pregatim mai intai o tava pentru cuptor si o vom tapeta astfel : o vom unge cu putin ulei sau unt pe toata suprafata si vom presara peste unt putina faina pe care o vom imprastia pe toata suprafata tavei in strat subtire, doar cat sa pudreze untul sau uleiul.
Vom scutura surplusul de faina prin lovirea acesteia cu palma pe lateralul ei.
Separam albusurile de galbenusuri.
Punem albusurile in bolul unui mixer, adaugam un strop de sare si mixam putin albusurile pana devin spumoase.
Continuam sa mixam si adaugam zaharul in ploaie si mixam tare pana albusurile se transforma intr-o spuma densa si lucioasa si s-a dizolavat zaharul.
Mai apoi adaugam in bolul pentru mixer galbenusurile, toate deodata si mai mixam putin , doar cat sa incorporam bine si galbenusurile.
Punem peste bolul mixerului o strecuratoare, adaugam in ea toata faina deodata si cernem faina direct in bolul mixerului.
Amestecam acum cu o spatula de sus in jos, avand grija sa incorporam bine faina dar sa nu distrugem bulele de aer formate la mixare, necesare pentru ca blatul sa fie pufos si sa creasca frumos.
Deci nu vom amesteca faina prin miscari circulare si nici nu vom exagera sa amestecam, ci amestecam doar cat sa nu ramana pungi de faina neamestecate.
Turnam apoi compozitia din bol in tava tapetata cu faina si vom da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 25 sau 30 minute.
Apopi vom scoate tava din cuptor vom scoate blatul din tava si-l vom lasa sa se raceasca pe un gratar .
Aceasta este reteta pandispan, sper sa va placa si sa va fie de folos.
Puteti viziona mai jos Reteta pandispan – video reteta.

Multumesc pentru vizionare.
Daca va plac retetele mele, nu uitati sa dati un like si sa va abonati pe canalul meu de youtube.
La revedere.

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Reteta Pandispan – pentru blat tort sau chec

    Lasa un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *