Reteta paine, este cea mai importanta reteta dintre toate retetele culinare, orice gospodina, ar trebui sa stie sa faca paine buna.
O paine buna trebuie sa fie bine coapta, sa fie usoara, buna la gust, sa nu fie grea, moale sau lipicioasa.
Painea coapta bine este pufoasa, iar miezul revine la forma initiala dupa ce il vom presa cu degetele.
Mitul despre paine care spune ca ingrasa, s-a nascut din deformarea ideii de a manca paine intr-un mod nesanatos, adica paine calda, proaspat scoasa din cuptor, care desi este gustoasa, dauneaza mult organismului nostru.
Pentru sanatate, este recomandat sa mancam paine coapta de doua ori, sau pusa in prajitorul de paine, fiind astfel mai usoara pentru digestie.
Painea proaspata este foarte greu de digerat, recomandat este sa mancam paine dupa cel putin 24 de ore de la coacere.
Painea poate fi de mai multe feluri, in functie de faina din care este facuta.
Putem face paine alba, sau integrala, din grau, secara, orz, ovaz, mei, porumb, in etc.
Reteta paine multicereale, este o reteta de paine cu faina din mai multe cereale, asa cum arata si denumirea.
Pentru reteta paine multicereale am folosit faina de
grau
secara
in
si fulgi de ovaz
. MOD DE PREPARARE reteta paine multicereale :
Se pun portii egale din faina de grau, secara, in si fulgi de ovaz si framantam un aluat cu putina sare, drojdie, apa calduta si o lingurita de zahar.
Framantam bine aluatul, il lasam o ora la dospit, bine acoperit la loc caldut dupa care formam chifle si le punem pe o tava in care am pus hartie pergament ( de copt )
Dam tava la cuptor la 180 grade Celsius pana se coace si prinde o crusta aurie.
Este o paine foarte nutritiva, gustoasa si usor de preparat.
Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.
1 comentariu la “Reteta paine multicereale grau,secara,ovaz, in”