Reteta Gogosari umpluti cu carne de curcan

Reteta Gogosari umpluti cu carne de curcan

In fiecare toamna , neaparat fac reteta de gogosari umpluti cu carne de curcan ,  care este minunata , cel putin odata , daca nu de mai multe ori , pana dispar gogosarii . Are o dulceata aparte de la gogosarii carnosi , iar carnea de curcan este usoara si gustoasa , fara colesterol . Desi nu ma omor dupa tocaturi , pot spune ca este reteta mea preferata. Sufar ca nu exista gogosari tot timpul anului . Dar , ce e bun , e mai greu de gasit si mai pretios.

Am publicat aceasta reteta scrisa cu mult timp in urma si am promis ca imediat ce voi prepara din nou aceasta reteta, voi publica si Reteta video. Ieri am gasit primii gogosari de anul acesta si m-am gandit imediat la aceasta reteta minunata, pentru ca primul lucru care imi vine in minte cand vad gogosari, este reteta de gogosari umpluti cu carne de curcan, deoarece imi place extrem, extrem de mult gustul lor nemaipomenit de bun !!

Ma tin deci, de promisiune si iata ca acum pot publica si Reteta video in cele ce urmeaza si sper sa va fie de mare folos si sa preparati aceste minunatii fara nicio rezerva ! Garantat, va va placea foarte mult !!

INGREDIENTE :

  • 10 -12 gogosari rosii si frumosi
  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cana de orez
  • verdeata tocata – marar si patrunjel
  • 750 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • o lingura turmeric
  • o lingura cimbru
  • o crenguta de rozmarin
  • 2 foi dafin
  • ulei      

MOD DE PREPARARE puteti vedea in reteta video de mai jos, dand click pe imagine, iar daca doriti, puteti sa vizionati filmuletul pe youtube, dand click dreapta-jos, dupa ce incepe filmuletul

Vizionare placuta !

 

RETETA SCRISA –  gogosari umpluti cu carne de curcan  :

Pregatim mai inatai gogosarii , astfel:
Gogosarii trebuie sa fie frumosi , putin mai infoiati , adica mai rotunzi , nu aplatizati in partea de sus , carnosi , sanatosi si cam de aceeasi marime.
Luam gogosarii , le taiem usor capacele la codita cu un cutit ascutit si scoatem semintetle si partea venoasa cu grija , sa nu ii plesnim , ii spalam bine si ii punem cu gura in jos , sa se scurga apa de pe ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eu pastrez totdeauna capacele taiate in dreptul fiecarui gogosar si il folosesc dupa ce ii umplu cu carne, deoarece sunt foarte gustosi asa cum se crocantesc usor in cuptor. Capacele din rosii sunt bune , deasemenea , dar eu prefer gogosarul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preparam umplutura pentru gogosari umpluti cu carne de curcan,  astfel :

Spalam bine orezul pana ramane apa curata si il tinem in apa rece pentru a-i activa samanta , pana preparam celelalte ingrediente. Eliminand faina de orez evitam sa se lipeasca orezul si sa se  faca cocolos carnea de la umplututa in interiorul gogosarului dupa coacere. De aceea mi se pare foarte gresit sa se puna in umpluturile pentru ardei si sarmale ou pentru a se lega , asa cum am vazut la alte retete…

Ceapa o tocam marunt , ca pentru ciorba , cu cutitul .

Tocam marunt si verdeata – mararul si patrunjelul .

Punem o tigaie mare pe foc , adaugam  ulei cat sa cuprinda fundul tigaii , punem ceapa la calit cu sare 2-3 minute pana se inmoaie , dar nu o lasam sa se auresca. Scurgem orezul de apa si il turnam peste ceapa , amestecam putin  cat sa cuprinda uleiul , adaugam o cana de apa calda peste orez in tigaie, nu mai mult , sa nu se fiarba de tot , adaugam lingura de turmeric , cimbru si rozmarin si lasam sa fiarba acoperit pana se umfla orezul putin si nu mai are apa.

Turmericul da o culoare frumoasa orezului si este un bun detoxifiant . Il folosesc in aproape toate mancarurile mele , mai ales in cele cu orez , supe , tocanite , umpluturi , prajituri , crème de tort .Se gaseste in orice Plafar , nu are gust propriu , nemodificand gustul manacarii si nu lasa gust amar preparatelor ca alte condimente.

Adaugam o cana ( 250 ml ) de suc de rosii , mai lasam sa fiarba putin pana se absoarbe in compozitie si sucul de rosii. Oprim focul si adaugam verdeata tocata marunt .

Adaugam  orezul semifiert , dupa ce s-a recorit in bol , peste carnea tocata de curcan ( merge si carne de pui sau de porc DAR NU ARE ACELASI GUST ) , amestecam pana omogenizam compozitia, potrivim de sare si piper dupa gust .

Luam  cate un gogosar si il umplem cu ajutorul unei lingurite  , presand putin umplutura in partea de jos a gogosarului pentru ca sa intre in toate adanciturile , dar nu il umplem in execes pentru ca , la fierbere orezul se va mai umfla putin.

Dupa aceea punem capacele la gogosar cu codita in sus si ii asezam pe toti , unul langa altul intr-o tava mai mare pentru cuptor . Turnam in tava o cescuta de apa , putin ulei si sucul de rosii ( o cana mare  sau mai mult in functie de marimea tavii ) si presaram plante aromatice verzi tocate marunt sau uscate , 2 frunze de dafin ,cateva boabe de piper si un praf de sare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dam tava la cuptor la 220 grade pentru aproximativ 40 minute , pana se rumenesc putin gogosarii deasupra. Avem grija sa nu scada sucul din tava ca sa nu se arda . Eu pun ceva mai mult suc de rosii ca sa ramana sos pe care-l servesc langa gogosar pe farfurie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gogosarii umpluti cu carne de curcan se servesc calzi , cu smantana deasupra . Sunt foarte , foarte buni , au un gust dulceag de la gogosarii minunati !! yami , yami .. arata bine si sunt deliciosi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daca ati preparat mai multi , se pot pastra la frigider intr-o tava de yena , acoperita cu capac dupa ce s-au racit complet. Presar verdeata si peste ei , mararul aduce un plus de savoare gogosarilor copti .

Eu fac totdeauna mai multi , sa ramana si pentru a doua zi !! Nu ma mai satur de ei !

Va rog , nu ezitati sa preparati si sa savurati reteta gogosari umpluti cu carne de curcan. Sunt deliciosi , aratosi , sanatosi si usor de preparat.

Astept cu interes aprecierile voastre .

POFTA BUNA !

Va astept cu drag pentru o noua reteta.

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Reteta Gogosari umpluti cu carne de curcan

    Lasa un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *