Reteta Crema de lapte fiarta pentru tort

Reteta Crema de lapte fiarta pentru tort

Reteta crema de lapte fiarta pentru tort este cea mai folosita  in produsele de patiserie.
Este o crema ferma dar moale, foarte gustoasa si placuta, cu putine ingrediente si rapida.
Crema se poate folosi si ca umplutura pentru prajituri.
Este o reteta simpla, bine de stiut, deoarece este foarte folositoare oricand nu avem timp sa preparam umpluturi sofisticate care sunt mai greu de preparat.

. INGREDIENTE Reteta crema de lapte fiarta pentru tort :
6 galbenusuri de ou
1oo g zahar tos
80 g faina
600 ml lapte
1 lingurita de turmeric ( optional )
arome ( esenta de rom, sau de vanilie )

. MOD DE PREPARARE Reteta crema de lapte fiarta pentru tort :

Punem intr-un vas pentru blender galbenusurile si zaharul si mixam pana la dizolvarea totala a zaharului.
Dupa ce -sa dizolvat zaharul adaugam peste galbenusuri, in bol, faina in ploaie si amestecam pana o incorporam pe toata in compozitie.
Eu am adaugat 1 lingurita cu varf de turmeric pentru ca am dorit culoarea galben mai intens pentru crema.
Puteti adauga coloranti pudra cat mai naturali, sau sa nu colorati crema.
Adaugam apoi, putin cate putin laptele si vom amesteca, pana il incorporam pe tot, in bol.
Punem apoi o craticioara pe foc in care adaugam compozitia din bol si o fierbem pana pana se leaga compozitia.
O fierbem la foc mic si amestecam continuu pentru a nu se arde si sa nu se formeze cocoloase de faina.
Stingem focul si adaugam aromele dorite si amestecam bine sa omogenizam compozitia.
Reteta crema de lapte fiarta pentru tort este gata , o lasam sa se racoreasca si o folosim ca umplutura pentru tort.
Adaugam pe un platou primul blat al tortului si vom unge cu un strat mai grosut blatul cu crema.
Adaugam apoi cel de-al doilea blat de tort si ungem din nou cu crema de unt.
Putem insiropa blaturile sau le putetm lasa neinsiropate, dupa preferinta, crema de lapte fiert pentru tort fiind suficienta pentru a mentine blaturile fragede.
Adaugam si ultimul blat de tort si vom imbraca intregul tort cu crema pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula, atat deasupra cat si in partile laterale.
Blaturile mele din reteta video sunt blaturi din pandispan, a caror reteta o puteti vedea dand clik aici.
Ornam tortul dupa preferinte si ocazia pentru care l-am pregatit, dupa propria imaginatie.
Crema de lapte fiert pentru tort este o crema pastoasa, foarte gustoasa, usor de facut si nu necesita multe ingrediente.
Deasemenea se modeleaza usor, poate fi colorata si folosita pe orice fel de blat de tort.
Este foarte des folosita in retetele de patiserie, fiind o reteta usoara si rapida.
De aceea, este bine sa o cunoasteti si sa o puteti folosi oricand.
Sa va fie cu folos ! Spor la treaba.
Puteti viziona mai jos Reteta Crema de lapte fiarta pentru tort –  Reteta video.

La revedere si multumesc pentru vizionare.
Va astept cu drag pentru o noua reteta.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *