Reteta Conopida la cuptor / idealika

Reteta Conopida la cuptor / idealika

Reteta conopida la cuptor , sper ca este binevenita dupa perioada sarbatorilor, cand am consumat in exces carne si preparate cu continut ridicat de calorii si ne-am suprasolicitat organismul .

Eu personal , accept foarte usor o dietea lacto-vegetariana cu care ma simt foarte bine si plina de vigoare .

Chiar daca nu concepeti o mancare fara carne , va pot spune ca daca sunt bine si inteligent preparate , legumele pot fi extraordinar de gustoase , usor de digerat , iar prin aportul crescut de vitamine si minerale sunt foarte benefice organismului nostru.

Conopida aduce un aport foarte scazut in calorii. 100 g de conopida proaspata are doar 26 de calorii, este foarte scazuta in grasimi si nu contine colesterol.
Florile sale contin aproximativ 2 g de fibre la 100 g , furnizand aproximativ 5% din valoarea recomandata.
Conopida contine substante anti-canceroase, care pare sa functioneze ca un agent anti-estrogen. Impreuna, acesti compusi s-au dovedit benefici in cancerul de prostata, de san, de col uterin, de colon, cancer ovarian, in virtutea inhibarii cresterii numarului de celule canceroase .

Iarna gasim conopida din belsug , in toate supermarket-urile , deci este pacat sa nu o consumama si sa profitam de numeroasele sale beneficii.

Conopida proaspata este o sursa excelenta de vitamina C, 100 g ofera aproximativ 80% din valoarea zilnica recomandata.

Este, de asemenea, o sursa buna de minerale, cum ar fi mangan, cupru, fier, calciu si potasiu. Manganul este utilizat in organism ca factor antioxidanta .

Potasiul ajuta la contracararea efectelor de hipertensiune arteriala, cauzate de excesul de sodiu.

Iata de ce sunt foarte bucuroasa sa va ofer reteta conopida la cuptor care este foarte gustoasa , atragatoare si plina de beneficii .

Preparata in acest mod , o puteti servi ca fel principal sau ca si garnitura macar , pentru cei ce nu se despart de carne .

. INGREDIENTE pentru reteta conopida la cuptor :

        • o conopida intreaga

        • 300 ml kefir sau iaurt

        • 1 lingura ulei de floarea soarelui

        • 1 lingura de turmeric

        • 1 lingura de chimion

        • 2-3 catei de usturoi maruntiti

        • sucul de la o lamaie

        • sare si piper dupa gust

. MOD DE PREPARARE reteta conopida la cuptor :

Stoarcem , mai intai sucul de la o lamaie .

Punem in mojar usturoiul maruntit putin cu cutitul si chimionul si le zdrobim pana le pisam bine .

Peste usturoi si chimion , adaugam in mojar , sucul de lamaie si amestecam pana omogenizam bine.

Am obtinut o marinada pe care o lasam putin sa-si lase aromele.

Apoi , adaugam marinada de usturoi peste kefir si mai adaugam turmericul si piper proaspat macinat si amestecam pana omogenizam bine ingredientele.

Curatam conopida de frunzele verzi si de eventualele puncte negre si o spalam bine .

Pentru a o spala, introduceti-o cu capul in jos intr-un castron cu apa rece sau apa cu sare si lasati-o acolo timp de 10-15 minute pentru a va asigura ca ati eliminat toate insectele si insecticidele cu care a fost stropita.Limpeziti-o bine si apoi tamponati-o usor folosind o carpa moale si uscata. Scoateti tija dura si frunze.

Conopida spalata si scursa de apa , o asezam intr-un vas care merge la cuptor .

Turnam peste ea o lingura de ulei de floarea soarelui , presaram sare dupa gust ( eu nu am mai folosit sare , deoarece si legumele contin sare, in mod natural si sunt suficiente celelalte ingrediente ) si turnam si marinada de kefir cu usturoi , chimion , turmeric si piper avand grija ca marinada sa acopere in intregime conopida .

O dam acum la cuptor la 200 grade Celsius pentru 30-40 de minute , sau pana se rumeneste usor deasupra .

Cand este gata presaram ptrunjel proaspat , tocat marunt si reteta conopida la cuptor este gata si poate fi servita.

Se serveste calda , poate fi consumata ca fel principal sau ca si garnitura la preparate din carne.

Reteta de conopida la cuptor este foarte gustoasa , hranitoare , plina de vitamine si minerale si foarte frumos colorata.

Se impune totusi o atentionare : utilizarea excesiva a conopidei poate provoca umflarea glandei tiroide si o deficienta a producerii hormonilor tiroidieni.

Prin urmare, se recomanda evitarea de catre persoanele cu disfunctii ale glandei tiroide. Cu toate acestea, aceasta leguma poat fi folosita din belsug de catre o persoana sanatoasa.

Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.

Puteti urmari , mai jos reteta video conopida la cuptor

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Reteta Conopida la cuptor / idealika

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *