Quiche Lorraine – tarta sarata cu broccoli si conopida

Quiche Lorraine – tarta sarata cu broccoli si conopida

Quiche Lorraine este o reteta de  tarta sarata cu legume si sos fin de smantana si branza tartinabila.
In functie de branza tartinabila pe care o folosim, obtinem cel mai bun gust si un Quiche Lorraine exceptional.
Putem folosi inafara de legume si bacon prajit, la care eu am renuntat, pentru ca nu am vrut sa influentez gustul deosebit de bun al sosului, deoarece, spre surprinderea mea, am gasit la supermarket branza Gouda originala, o branza deosebit de rafinata, care se pare ca a aparut si pe piata romaneasca de ceva vreme.
Inafara de branza Gouda am mai folosit o cutie de mozzarella in zer, ambele fiind deosebit de cremoase si contin foarte putina sare, asa ca am obtinut un gust minunat.
Cand preparam Quiche Lorraine este bine sa folosim legume proaspete, nu congelate, care de multe ori lasa un gust putin amarui si ar fi pacat sa alterati sosul deosebit de fin.
Putem folosi orice fel de legume dorim, insa cu sosul deosebit de gustos cu gust de branza fina, merge foarte bine conopida si broccoli, care au si un aspect frumos si tarta va arata mult mai bine.
Asa cum am spus, Quiche Loraine este o tarta sarata, deci vom prepara aluatul de tarta in casa.
Ce-mi place foarte mult la aceasta reteta este ca aluatul se prepara in maxim 1 minut si nu trebuie tinut la rece, inainte de a-l intinde in foaie si nici nu trebuie copt inainte de a adauga umplutura, deci castigam destul timp, fata de alte retete.
Reteta pentru aluatul de Quiche Lorraine este foarte usor de memorat, asa ca ni-l vom aminti foarte usor de fiecare data cand vom dori sa-l preparam.
Se numeste aluat 3, 2, 1 deoarece contine 3 parti faina, 2 parti unt si 1 parte apa.
Daca folosim aluatul imediat nu este nevoie sa il racim, iar daca dorim, il putem pastra in frigider pana la 7 zile, ori in congelator chiar si doua luni si putem prepara oricand dorim delicioasa tarta Quiche Lorraine.

INGREDIENTE :
Pentru crusta de tarta :
– 225 g faina
– 150 g unt nesarat
– 75 ml apa
– sare

Pentru umplutura :
– 200 ml smantana dulce
– 1 broccoli mic
– 1 conopida mica
– 125 g mozzarela in zer
– 2 oua
– 100 g cascaval ( branza gouda )
– sare
– piper macinat
– chimen macinat
– nucsoara macinata

MOD DE PREPARARE puteti vedea in filmuletul video de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *