Pulpa de miel la cuptor cu sos de menta si vin

Pulpa de miel la cuptor cu sos de menta si vin

Pulpa de miel la cuptor cu sos de menta este una dintre cele mai bune retete pentru friptura de miel pentru Paste.
Folosim pulpa de miel din spate, dar la fel de bine putem folosi si pulpele din fata.
1. In primul rand trebuie sa impanam pulpa de miel cu usturoi, rozmarin si bucatele mici din file de ansoa ( optional ).

2. Crestam carnea cu cutitul cat sa putem baga degetul.

3. Luam un varf de rozmarin, o felie de usturoi si o bucatica de ansoa si le bagam in crestaturile facute, pentru a aroma foarte bine pulpa de miel.

4. Curatam si doua cepe rosii si le tocam julien si o punem intr-o tava care merge la cuptor.

5. Punem un gratar peste tava, asezam pulpa de miel pe gratar si o condimentam cu sare pe ambele parti, piper proaspart macinat si o ungem cu putin ulei de masline.

6. Taiem si o jumatate de lamaie si in timp ce o stoarcem, masam carnea pe toata suprafata.

7. Dam tava la cuptor la 200 grade Celsius pentru o ora si jumatate sau mai mult daca dorim sa fie mult mai rumena.

8. Preparam sosul de menta in minirobot din : o mana de menta, una de patrunjel verde, un castravete acru, un fir de usturoi verde, o lingurita cu capere, o lingurita cu mustar, doua linguri cu ulei de masline, doua lingurite de otet balsamic sau otet din vin, sare , piper macinat si le mixam pana obtinem o pasta frumos colorata.

9. Scoatem pulpa din cuptor, o asezam pe un platou pentru servit si o lasam sa se odihneasca 10 minute, acopeita cu folie de aluminiu.

10. Preparam sosul de vin astfel : Scurgem seul din tava si peste ceapa rumenita turnam un pahar cu vin alb sau rosu, o cescuta cu apa sau un polonic din supa de miel ( fara bors ), o lingurita cu pasta de ardei sau dulceta de ardei iute si mai dam tava la cuptor 10-15 minute.

11. Strecuram sosul de vin prin strecuratoare.

12. Taiem pulpa de miel in felii si le servim stropite cu sos de vin si deasupra punem sosul de menta.

Este una dintre cele mai gustoase retete pentru pulpa de miel la cuptor si merge servita cu pireuri de legume si salata verde.

MOD DE PREPARARE puteti vedea si in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *