Pui prajit in stil KFC – Korean fried chicken

Pui prajit  in stil KFC – Korean fried chicken

Pui prajit in stil KFC – pui prajit in stil korean , sau pui asezonat, sau korean fried chicken este puiul preparat in stil korean.
Este consumat ca fel de mancare, ca fast food in orice restaurant cu specific Korean dar s-a raspandit pe tot globul, gasind cate un KFC aproape in orice oras mare.
Asezonarea pui prajit in stil KFC poate diferi putin de la un loc la altul, insa reteta originala care vine din sudul Koreei foloseste gem de capsuni.
Indiferent ca unele restaurante pun mai multe ingrediente solide sau arome diferite, sau fac puiul mai condimentat sau mai putin iute, ceea ce au in comun si este specific puiului KFC este ca el trebuie prajit de doua ori pentru a deveni foarte crocant.
In felul acesta, puiul prajit de doua ori devine foarte crocand si pierde toata grasimea din piele.
De obocei puiul KFC este asezonat cu mirodenii iuti, zahar si sare, alte arome, inainte sau dupa ce sunt bine prajiti.
Pui in stil KFC poate fi servit cu alune, sau muraturi si mai ales cu bere.
Este foarte usor sa preparam si acasa pui prajit in stil KFC si sa-l putem servi oricand cu mare placere alaturi de invitatii pe care ii vom surprinde in modul cel mai placut.

INGREDIENTE :

pentru asezonare :
– 1 kg ciocanele de pui
– 1/2 lingurita de sare
– 1/2 lingurita piper negru macinat
– 1 lingurita ghimbir

pentru prajit :
– amidon
– 300 ml ulei de porumb sau alt ulei vegetal

pentru sos :
– 2 linguri ulei floarea soarelui
– 1 ardei iute
– 4 catei usturoi
– 3 linguri sos de soya
– 5 linguri sirop de porumb sau miere
– 1 lingura otet alb ( de mere sau de orez )
– 1 lingura mustar
– 1 lingura zahar brun

pentru decor :
– 1 lingura seminte de susan

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *