Prajitura „reciclata” este o prajitura prin care salvam ramasitele de cozonac, fursecuri, biscuiti, piscoturi, briose, pandispan etc.
De cate ori constatam ca am preparat mancare mai multa decat era necesar ?
Totdeauna la o sarbatoare, sau cand avem in vitati ne pregatim excesiv, preparam tot felul de mancaruri si prajituri, care sunt foarte gustoase, insa stomacul nu e bine sa il fortam, ne saturam la fel de repede ca in zilele obisnuite.
Si dupa ce pleaca toti, ne trezim cu felii de cozonac taiate pe platouri, care au ramas pe masa si s-au uscat ..
Cred ca toata lumea pateste asa ceva dupa mese imbelsugate, asa cum preparam mai ales noi, romanii.
Poate am mai inmuiat o felie de cozonac in lapte si am mancat-o, insa majoritatea acestor ramasite ajung la cosul de gunoi de cele mai multe ori..
Pentru a improspata produsele si a stopa o risipa inutila, cred ca este foarte utila aceasta reteta de prajitura „reciclata”, prin care preparam rapid o noua prajiturica extrem de gustoasa si cu o noua forma.
Vom stopa risipa si vom aduce din nou pe masa ceva dulce si foarte gustos.
Prajitura reciclata se prepara foarte repede si foarte usor, deoarece nu trebuie decat sa taiem toate ramasitele de prajituri in cubulete si sa mai adaugam foarte rapid cateva noi ingredienete, apoi totul la cuptor si gata, avem din nou pe masa o noua prajitura si nimeni nu va banui ca este o prajitura reciclata, deoarece va avea un nou gust si prezentare.
Putem adauga, pe langa celelalte, chiar si resturi de paine sau chifle.
In Franta, aceasta prajitura reciclata se numeste ” salveaza painea”.
Acum, sa fim seriosi, daca francezii s-au gandit sa recicleze, avand un nivel de trai rezonabil, aceasta prajitura nu poate fi privita decat ca idee superinteligenta, prin care inlaturam risipa unor alimente care nu s-au alterat, la care am depus efort pentru a le prepara si care ne-au costat bani.
Asa ca, hai sa reciclam si noi ceea ce ramane pe platouri si sa preparam prajitura reciclata, care este foarte gustoasa.
INGREDIENTE :
– ramasite de prajituri
– 5 oua
– 300 ml lapte
– 100 g zahar
– esenta de rom
MOD DE PREPARARE :
1 comentariu la “Prajitura „reciclata” din ramasite de prajituri”