Prajitura greceasca cu sirop de zahar caramelizat

Prajitura greceasca cu sirop de zahar caramelizat

Prajitura greceasca cu sirop de zahar ars este extrem de gustoasa si foarte, foarte usor de preparat.
Este si foarte rapida si nu are nici cel mai mic grad de dificultete pentru prepararea ei.
Nu este necesara nicio tehnica soficsticata, totul se amesteca intr-un bol si se da la cuptor.
Este atat de simpla incat si un copil de 7 ani o poate prepara fara probleme, daca stie sa citesca ingredientele necesare.
Pe cat este de simpla pe atat de gustoasa este.
Trebuie neaparat sa incercati acesta prajitura care se face in 5 minute, mai putin timpul in care sta la cuptor.
Prajitura greceasca am mancat in Grecia fireste, se servea la fiecare mic restaurant, asa cum sunt in toata Grecia restaurantele de familie, cu cateva mese unde lucrau parintii si copiii.
Vedeai cum scot tavile din cuptor, turnau siropul cald si te intrebai daca nu cumva este o prajitura lichia.
Insa in cateva minute siropul disparea si era absorbit de prajitura.
Am comandat prima data de curozitate, cand patroana mi-a spus ca este o prajitura greceasca, cu o reteta foarte simpla si care se face foarte rapid.
Am ramas total impresionata de aroma si textura frageda a prajiturii care nu lasa sa banuiesti ca a inghitit asa de mult sirop, pentru ca nu era foarte dulce ci numai atat cat trebuie.
Am insitat sa-mi dea reteta insa nu am inteles toate ingredientele din engleza ei imperfecta, asa ca mi-am luat gandul ca as putea sa o prepar vreodata.
Ieri am fost in vizita la o vecina, pe care o vad doar vara unde am casa de vacanta si surpriza : m-a servit cu prajitura greceasca.
Sotul ei este grec, dar nu mi-a dat prin cap sa intreb despre reteta si nici nu ma gandeam daca nu ma servea cu asa ceva.
Deci iata ca stiu acum cum se face minunatia de prajitura.
M-am grabit sa o prepar si sa va impartasesc si voua reteta.

INGREDIENTE :

– 1 pachet foi fine de placinte ( 500 g )
– 1 pahar de iaurt grecesc
– 1 pahar de ulei
– 1 pahar de zahar
– 4 oua
– 1 plic zahar vanilat
– 1 plic praf de copt
– esenta de rom
– sirop de zahar ars din 7 linguri de zahar si 3 cani apa

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *