Prajitura cu cirese se pregateste foarte rapid, din numai cateva ingrediente si este foarte gustoasa.
Putem folosi cirese proaspete, congelate, sau uscate.
Deasemenea putem folosi orice alte fructe: visine, caise, mere, pere, etc si va iesi o prajitura buna, rapid si usor.
Pentru prajitura cu cirese avem nevoie de urmatoarele
INGREDIENTE :
– 4 oua
– 125 g zahar tos
– 80 g faina
– 80 g unt
– unt pentru a tapeta tava in plus fata de cantitatea de mai sus
– 250 ml lapte
– 1 plic zahar vanilat
– 400 g cirese
– un praf de sare
MOD DE PREPARARE :
Luam o tava pentru cuptor si o ungem cu unt moale la temperatura camerei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Ungem atat fundul tavei cat si peretii laterali.
Apoi, turnam in tava peste unt putin din zahrul tos si tapetam tava cu zahar, lovind usor peretii tavei pentru ca zaharul sa fie distribuit uniform peste unt, pe toata suprafata tapetata cu unt.Adaugam cele 80 g de unt intr-o craticioara si o punem pe foc pentru a topi untul.
Luam apoi separat, un bol mai mare in care spargem ouale , aduagam peste oua faina, zaharul, laptele, zahar vanilat, un praf de sare si amestecam bine cu un tel pana omogenizam toate ingredientele foarte bine.
Adaugam apoi in bol si untul topit si mai amestecam din nou.
Punem ciresele in tava tapetata cu unt si zahar, apoi adaugam peste cirese compozitia din bol, care trebuie sa acopere ciresele.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 sau 35 de minute si incercam daca este gata cu scobitoarea.
Daca scobitoarea iese curata, prajitura cu cirese este gata.
Cand prajitura cu cirese este gata, scoatem tava din cuptor si putem pudra cu zahar pudra.
Puteti viziona mai jos Reteta video – Prajitura cu cirese
Multumesc pentru vizionare.
Sper ca v-a placut si va este de folos.
La revedere.