Piept de pui la cuptor cu cascaval

Piept de pui la cuptor cu cascaval

Piept de pui   la cuptor cu cascaval, o reteta gustoasa,usoara si usor de preparat.

INGREDIENTE :

3 Piept de pui dezosat
2 oua
pesmet
cascaval feliat
2 cepe
5 catei de usturoi
2 linguri cu varf pasta de tomate
4 linguri vin alb ( sau apa )
sare
piper
rucola
1/2 lamaie
ulei de masline
ulei de floarea soarelui pentru prajit

MOD DE PREPARARE :

Spalam pieptul de pui si il lasam sa se scurga bine de apa, apoi il tamponam cu un prosop absorbant.
Filetam pieptul de pui cu cutitul, taindu-l in jumatate, in felii de grosime medie.
Adaugam fiecare bucata de file in folie alimentara si o batem ca pentru snitele, dar nu la fel de subtire.
Batem ouale cu un praf de sare cu furculita, cat sa amestecam albusul cu galbenusurile.
Dam fiecare bucata de file de piept de pui prin oul batut, scurgem surplusul de ou si-l tavalim in pesmet cat sa culeaga un strat subtire de pesmet pe toata suprafata.
Punem pe foc o tigaie cu ulei de floarea soarelui, lasam uleiul sa se incinga.
Cand s-a incins uleiul, adaugam fileurile de pui si le prajim pe ambele parti pana devin aurii.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Luam o tava pentru cuptor, adaugam in ea fileurile de pui prajite si punem peste fiecare cate o felie de cascaval.
Dam tava la cuptor si lasam cateva minute ( 5 – 8 minute ) doar cat sa se topeasca putin cascavalul.
Intre timp preparam un sos astfel :
taiem marunt cu cutitul usturoil si ceapa si le calim in 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie un minut, cat sa devina putin sticloasa, translucida ceapa si sa-si elibereze gustul.
Adaugam apoi peste ceapa si usturoi doua linguri cu varf de pasta de tomate, amestecam si adaugam 3, 4 linguri de vin alb sau apa, pentru a subtia foarte putin pasta de tomate si fierbem 30 de secunde.
Luam sosul de pe foc si il introducem in blender unde il mixam pana devine o pasta fina; intindem in strat subtire pe platoul sau farfuria pentru servit.
Intre timp sunt gata si fileurile de pui cu cascaval din cuptor.
Punem pieptul de pui peste sos in farfurie, presaram deasupra cateva frunze de rucola si servim fileul de pui.
Asa arata, este foarte gustos, aspectuos si usor de preparat.
Sper ca va place si va este de folos.
Daca va plac retetele mele, dati like si abonati-va pe canalul meu de youtube.
Multumesc pentru vizionare.
La revedere.

 

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *