Peste picant cu sos de usturoi

Peste picant cu sos de usturoi

Peste picant cu sos de usturoi este o reteta extraordinara, care da clasicului peste prajit o savoare aparte.
Eu am folosit stavrid proaspat prins de pescari din Marea Neagra, insa puteti folosi reteta pentru orice soi de peste prajit.
Inainte de a praji pestele, il tinem 2-3 ore in frigider, scaldat intr-o marinada picanta, care ii va sa pestelui si fragezime si un gust nemaipomenit de bun.
Deasemenea preparam si un sos de usturoi in care vom inmuia pestele cand il vom manca.
Peste picant cu sos de usturoi, este o reteta minunata pe care o stiu din Martinica – Caraibe, unde am fost cazati in partea de est a insulei, in mijlocul unui sat de pescari.
Nu mai stiu cum se numeau pestii pe care ii preparau, insa erau nelipsiti de la masa in stil bufet suedez si erau o delicatesa care nu mi-a lipsit din farfurie.

Pentru ca ii preparau „la vedere”, ca toate mancarurile si salatele servite, am retinut reteta si o prepar din 2006, mai ales la pestele de mare.
Marinada in care vom tine pestii nu este preparata din ingrediente pretentioase, insa da un gust deosebit de bun pestelui si fragezeste oasele acestuia.
O putem folosi la orice peste, insa la pestii mici este o nebunie, deoarece devin atat de fragezi incat vom putea manca pestele fara nici o grija cu tot cu oasele fragede si crocante.
Dupa ce il tinem in marinada, prajim pestele picant in ulei, cate 4-5 minute pe fiecare parte la foc iute si obtinem peste crocant care merge foarte bine cu sosul de usturoi si cu mamaliguta calda.
Sosul de usturoi il putem prepara si cand manacam gratar, este foarte delicios si accentueaza gustul preparatelor, insa cu peste picant crocant, este o adevarata nebunie.
Trebuie neaparat sa-l incercati !
Chiar daca nu gasiti stavrid proaspat, puteti folosi reteta cand preparati orice alt peste mic, in supermarchet gasim sardine tot timpul anului, insa merge foarte bine si la pestele mare.

Daca nu agreeati usturoiul, puteti folosi sosul din coji de lamaie si portocale – pentru reteta click aici
Sper sa indragiti aceasta reteta si sa va foloseasca !

INGREDIENTE :

– Sravrid sau orice alt fel de peste

pentru marinada:
– 1 ceapa rosie mica
– 1 catel de usturoi
– 2-3 cm dintr-un ardei iute
– 2-3 linguri de patrunjel verde tocat
– 1 crenguta de rozmarin
– 2-3 frunze de menta
– 1 lingurita de curry
– sucul de la o lamaie
– 1 lingurita sare

pentru sosul de usturoi :

– 1 capatana usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 200 ml smantana
– sucul de la 1/2 lamaie
– 1 lingura patrunjel tocat marunt
– piper prospat macinat
– 1 lingurita sare
MOD DE PREPARARE Stavrid picant cu sos de usturoi :

Scuzati dezacordurile gramaticale !! am muncit foarte mult la acest filmulet, era tarziu in noapte si nu l-am verificat, inainte sa-l public. Cativa hamsii , toti pestii , pe toate … stiu cum se spune corect !! Credeti-ma ca nu fac astfel de greseli, dar cand vorbesti in casti si te concentrezi la reteta, sa redai toate amanuntele, sa te faci inteles, gandesti multe in acelasi timp, nu prea te auzi bine. Cine monteaza singur astfel de filmulete stie cum este la inceput : te balbai, vocea nu seamana cu cea reala, faci dezacorduri pe care in mod obisnuit nu le faci, etc. Nu am sa sterg filmul, este foarte greu s-o iau de la capat. IMPORTANTA ESTE RETETA ! SPER SA AM INTELEGERE AICI ! SI CHIAR SA VA DATI SEAMA CA NU ESTE O MUNCA USOARA, AICI, IN SPATELE CAMEREI. CU SIGURANTA ATI FACE SI VOI GRESELI , MAI ALES DACA ATI LUCRA TOTUL SINGURI . PROBABIL CA DACA AS FI DAT ACESTE GRESELI LA SFARSITUL FILMULUI, V-ATI FI AMUZAT, AS FI DEVENIT SIMPATICA SI NU M-ATI FI JUDECAT PENTRU ASTA ! Sper sa nu o faceti nici acum si sa luati partea buna, care va foloseste ! Eu pentru asta ma straduiesc !

 

 

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Peste picant cu sos de usturoi

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *